Ce job-uri ocupă topul căutărilor în rândul candidaților la momentul actual?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cele mai căutate job-uri în prezent sunt cele care au făcut față pandemiei. Și asta pentru că, piața muncii a fost puternic transformată pe parcursul ultimilor doi ani, mai multe domenii de activitate fiind afectate de pandemie.

IT

Mai mult de 30% din firme mențin sistemul de muncă de acasă, denumit și muncă remote, fiind dispuse să pună la dispoziția angajatului telefon și laptop, prin care să mențină colaborarea pe parcursului programului de lucru. Conform statisticilor, job-urile care se pliază pe sistemul remote se mențin în topul preferințelor. Ca domenii de activitate, în evoluție progresivă se află în continuare posturile în IT, mai ales pentru Java Developer. La polul opus se află posturile din industria alimentară, hotelieră, turistică, precum și cele disponibile în afara țării.

Continuând lista cu job-urile de interes crescut pentru populație în ultimii doi ani, nu putem omite cel de programator. Acesta presupune analiza cerințelor venite de la utilizatori, scriere de cod sau proiectarea de aplicații.

Specialist resurse umane

Adevărul că pentru buna desfășurare a activității din cadrul unei firme de recrutare, acest post este unul de importanță vitală. Cum e normal, companiile au devenit tot mai preocupate să atragă forță de lucru calificată și care să se adapteze profilului stabilit. Specialistul resurse umane se implică activ atât în etapa de interviuri sau negociere de salarii, cât și în procesul de pregătire a angajaților sau mediere a conflictelor.

Translator

Limbile străine care nu sunt de circulație (japoneza, chineza, araba, etc.) te pot aduce mai aproape de un job bine plătit prin prisma colaborării cu marile companii la nivel mondial.

Arhitecți și ingineri

Începând cu anul trecut, milioane de job-uri solicită cunoștințe de programare, matematică, inginerie sau arhitectură pentru domenii la nivel internațional.

Șofer profesionist

Activitatea de conducător auto profesionist nu este simplă, dar poate fi o modalitate ideală de a îmbina utilul cu plăcutul în cazul acelora care preferă o viață activă sau vor să călătorească. La aceste avantaje se adaugă și remunerațiile consistente, în special pentru șoferii de cursă lungă. Așadar, orientarea populației către acest gen de job nu mai lasă loc de semne de întrebare.

Specialist social media

Social media este doar o mică parte din aria vastă a marketingului digital. Statisticile indică faptul că, acesta va fi unul dintre domeniile viitoare de pe piața muncii cu cea mai mare rată de căutare. Și nici nu e de mirare acest lucru având în vedere că, doar cu laptopul și conexiune bună la internet, se poate lucra de oriunde.

În cadrul ariei de marketing, joburile sunt foarte variate. Cele mai căutate sunt următoarele: art director, graphic designer, logo designer, copywriter, director de creație, digital marketing specialist, social media specialist, email marketing specialist, SEO specialist, etc.

Piața muncii la momentul actual este în continu proces de schimbare și adaptare la noi nevoi și cerințe. Momentan, performanțele tehnologice nu au atins apogeul, astfel încât să permită excluderea factorului uman. Însă, pe măsură ce trece timpul, candidații care urmăresc reconversia profesională sau job-uri mai bine plătite trebuie să se adapteze cerințelor în continuă schimbare.

spot_imgspot_img