Ce masinuta electrica sa ii iei celui mic in functie de varsta?

O masinuta electrica poate fi cadoul perfect pentru orice copil, mai ales daca ii ofera control foarte bun si poate sa fie condusa fara probleme la exterior. Totusi, atunci cand face o astfel de achizitie orice parinte se gandeste la siguranta. Este foarte important ca prichindelul sa fie in deplina siguranta, indiferent pe unde se plimba cu masinuta.

Cu siguranta in minte, producatorii de masinute au creat masini gandite in functie de varsta. Astfel, exista masini electrice pentru bebelusi, pentru copii de pana in 4 ani, de pana in 7 ani, de pana in 13 ani sau pentru copii mai mari.

Ce diferente sunt intre aceste masinute?

  1. Masinutele pentru copii intre 0 si 2 ani. Sunt cele carora li se acorda cea mai mare atentie si sunt controlate in proportie foarte mare de parinti. Acestea au o singura viteza si circula cu maxim 4-5 km pe ora, in asa fel incat parintele sa poata merge cu usurinta pe langa masina si sunt foarte colorate, in asa fel incat sa fie atractive pentru copii. IN general sunt destinate utilizarii de interior.
  2. Masinutele pentru copii intre 2 si 4 ani. Sunt masinute care ii ofera deja un anumit control copilului. Acestea au mai multe viteze, sunt dotate cu MP3, Radio sau scaun pentru copilot si au un zgomot care imita zgomotul produs de o masina normala. La randul lor, aceste masinute pot fi controlate de catre parinti printr-o telecomanda.
  3. Masinutele pentru cei intre 5 si 7 ani. Designul acestor masinute este din ce in ce mai realist iar asemanarea cu un vehicul normal este din ce in ce mai mare. Aeste masinute au, de regula, faruri, claxon si pot circula fara probleme pe teren accidentat.
  4. Masinutele pentru copii intre 8 si 13 ani. Sunt rezistente, fiinc donstruite din aluminiu si otel ( spre deosebire de cele amintite deja care sunt din plastic). Aceste masinute sunt mai puternice, pot fi alimentate cu gaz, au sisteme de franare complexe, sisteme de suspensie si o multime de elemente de siguranta.
  5. Masinutele pentru copii de peste 14 ani. Sunt deja foarte performante. Acestea pot atinge viteze de pana la 30-40 de km pe ora si sunt ideale pentru un adolescent. Sunt cele care necesita si cea mai mare atentie daca doresti ca utilizarea sa fie in deplina siguranta. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca cel mic poarta mereu echipament de protectie iar in al doilea sa te asiguri ca masinuta este 100% functionala ( cauciucuri functionale, frana functionala, etc).

O masinuta electrica poate sa aduca extrem de multe avantaje atata vreme cat este utilizata corect. Tocmai de aceea, un punct important este acela de a-ti invata copilul sa o utilizeze corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *