Ce măsuri vor fi relaxate de la 1 iunie. Ce vor putea face românii în această vară – Capital

În ediția de joi a emisiunii Evz Play, Robert Turcescu și invitații săi au discutat despre noile măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Documentul urmează să fie discutat în ședința de Guvern de astăzi, care va începe la ora 17.00, însă până atunci, în urma declarațiilor făcute în ultimele săptămâni, premierul Florin Cîțu a punctat cam toate lucrurile pe care le vor putea face românii după relaxare.

Astfel, românii vor putae merge la nunți, botezuri și de asemenea vor putea paricipa și la spectacole, însă cu un număr mai redus de spectatori.

Competițiile sportive vor fi și ele permise, dar în liminta a 25% din capacitate. Totuși, nu este exclus ca până la finalul verii, Guvernul să mai relaxeze și alte măsuri în condițiile în care campania de vaccinare anti-covi se va desășura în parametri optimi.

„Atenție, veți putea face nunți, botezuri, mese festive. Asta e o chestiune foarte așteptată, nu o să mai găsești un loc în cârciumi. Organizare de spectacole în spații deschise cu până la o mie de persoane sau vor fi competiții sportive în spații deschise în limita a 25% din capacitate, dar se discută mai mult de atât.

Vor mai exista măsuri de relaxare. Sălile de sport s-ar putea să funcționeze cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați de persoană”, a anunțat Robert Turcescu.

Evenimente fără restricții doar pentru cei vaccinați

Totodată, de la 1 iunie vor fi redeschise și saunele și se va startul și evenimentelor, însă doar cei care sunt vaccinați vor putea paricipa fără restricții, spune Robert Turcescu.

De cealaltă parte, jurnalistul Mirel Curea a avertizat că este doar „o perioadă de regresie a furiei” pandemiei.

Mai exact, acesta susține că doar atunci când la nivel mondial contagiozitatea va fi sub 0,8% putem considera pandemia depășită. Până atunci, numărul deceselor este încă unul crescut, iar numărul infectărilor continuă să se mențină ridicat în mai multe țări de pe glob.

„Numărul de morți este încă înspăimântător. Cât timp numărul de îmbolnăviri persistă, pericolul persistă”, a spus acesta.

Și Octavian Hoandră este de aceași părere. Acesta a subliniat că oamenii sunt încă în pericol în ciuda relaxării restricțiilor. El a adăugat că este nevoie de precauție în continuare, mai ales în următoarea perioadă.

„Vom mai avea multe victime, poate nu vom afla de toate. Vor începe să se reinfecteze unii din vaccinați. Să fim precauți, mai ales în comunități cu mulți oameni”, a spus Hoandră.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *