Ce NU trebuie să faci după operația de cataractă. Câteva sfaturi utile

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cataracta este o afecțiune ce se manifestă la nivelul vederii. De regulă, sunt afectați ambii ochi ai pacientului, iar primele simptome sunt  o vedere mai încețoșată, neclară a pacientului. Dacă vederea este pierdută în proporții mari, atunci boala este destul de agravată și necesită o operație. Totuși, este important ca operația de cataractă să se realizeze la timp, pentru o recuperare cât mai facil. 

De regulă, aproximativ 70% din populația de peste 65 de ani suferă de această boală. Mai există și alte cauze, care duc la apariția ei, precum expunerea îndelungată a ochilor la razele UV sau la anumite substanțe toxice, diabetul sau miopia. 

Iată ce este recomandat să NU faci după operația de cataractă:  

  • Nu te urca la volan în prima zi de la operație

În momentul în care ieși din clinică, după această operație vei vrea să ajungi acasă. Însă, nu este o soluție să te urci tu la volan. Trebuie să rogi un membru al familiei să te însoțească sau să apelezi la un taxi. Cel mai recomandat ar fi că în ziua respectivă să stai cât mai mult în domiciliu. 

  • Nu te apleca și nu face efort, după procedură 

După operația de cataractă este recomandat să nu te apleci sau să nu faci efort fizic, pentru că acestea vor pune presiune asupra ochiului. Așadar, evită pe cât posibil sălile de sport și treburile casnice dificile, măcar pentru câteva săptămâni. Este bine să respecți aceste recomandări, pentru a nu apărea complicații postoperatorii. Dacă ai orice întrebare legată de acest subiect sau cauți o clinică unde te poți trata, apelează cu încredere la Infosan.ro

  • Evită dușurile fierbinți și piscinele

Pentru a evita infectarea ochiului, care este extrem de sensibil după operație, trebuie să renunți la dușurile fierbinți, pentru mai multe zile după operație. De asemenea, evită mersul la piscină, pentru că apa nu este întotdeauna cea mai curată, ori e prea plină de clor și pot apărea complicații. 

  • Evită expunerea la factori care pot produce iritații

În primele săptămâni de după operație este bine să stai cât mai mult timp în spațiile interioare, pentru a evita vântul, praful, polenul, care pot duce la apariția unor iritații destul de serioase. 

Majoritatea oamenilor care respectă indicațiile date de medic și, implicit, toate sfaturile de mai sus, ajung să se recupereze total, în urma operației. Este bine să apelăm la specialist încă de la primele simptome, ca afecțiunea să nu se agraveze prea tare. 

Sursa foto: pexels.com

spot_imgspot_img