CE Patinaj artistic: Kamila Valieva, record mondial în programul scurt feminin – Alte sporturi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Kamila Valieva, a dominat programul scurt feminin la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Tallinn (Estonia). Rusoaica în vârstă de 15 ani a stabilit joi un nou record mondial, cu 90,45 puncte, informează AFP.

Cu aproximativ 20 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), Kamila Valieva, neînvinsă până acum în prima sa iarnă la seniori, a avut o prestaţie impecabilă, doborând vechiul record mondial (87,42 puncte), stabilit tot de ea la Marele Premiu al Rusiei la sfârşitul lui noiembrie.

Ea este la mai bine de 14 puncte de urmăritoarele sale. Suprinzător, pe locul 2 nu este o rusoaică, ci belgianca Loena Hendrickx (76,25), care a îmbunătăţit cu aproape trei puncte recordul său personal la programul scurt.

Celelalte două concurente din Rusia se clasează pe locurile 3 şi 4. Alexandra Trusova (17 ani), care a căzut când efectua un triplu Axel, a totalizat 75,13 puncte, iar Anna Şcerbakova (17 ani), campioana mondială en titre, doar 69,15 puncte.

Valieva, Trusova şi Shcherbakova o au ca antrenoare pe severa Eteri Tutberidze la Moscova.

Valieva, campioană mondială la junioare în 2020, a stabilit în acest sezon recorduri mondiale şi în programul liber (185,29) şi în ce priveşte scorul total (272,21), scrie Agerpres.

Programul liber feminin va avea loc sâmbătă seară.

În 2021, competiţia continentală a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

spot_imgspot_img