Ce poți face atunci când distanța te împiedică să ai grijă de o persoană vârstnică din familie?

AbosCare

Pentru persoanele vârstnice, lumea se poate simți ca un teritoriu neexplorat, necunoscut, cu propriul limbaj și cu reguli stricte. Indiferent dacă beneficiază de o bună stare de sănătate sau dacă urmează un anumit tratament medical, toate persoanele în vârstă s-ar bucura dacă ar primi puțin ajutor. Există o mare distincție între a trăi independent la o vârstă înaintată și a beneficia de asistență. Asistența poate fi oferită de către un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, ceea ce reprezintă soluția optimă mai ales pentru cei plecați departe sau cei care se află la mare distanță de persoanele vârstnice din familie. Serviciile oferite de către un azil de bătrâni pot stimula independența persoanelor vârstnice, le pot ajuta să trăiască mai mult și mai sănătos, dar totodată pot ușura tot acel stres pe care îl resimt îngrijitorii apropiați.

Îngrijire la domiciliu sau un centru de îngrijire a bătrânilor?

Serviciile pe care le oferă un azil de bătrâni sunt structurate pentru a veni în ajutorul persoanelor în vârstă, asta incluzând mese, curățenie, respectarea tratamentului medicamentos, baie și îngrijire, efectuarea și menținerea programărilor medicale, și nu numai. Unele centre oferă îngrijiri mai extinse decât altele sau își actualizează în mod constant portofoliul de servicii pentru a putea ține pasul cu nevoile și starea de sănătate a seniorilor. Când vine vorba de opțiunile de îngrijire a persoanelor vârstnice, adesea membrii familiei au de ales între servicii de îngrijire la domiciliu și un azil de bătrâni. Există o mare diferență între aceste două opțiuni. Serviciile de îngrijire la domiciliu contribuie în continuare la independența seniorilor, punând accentul pe comoditate și pe o viață activă, asta însemnând ajutor pentru a pregăti mese nutritive sau respectarea tratamentului medicamentos. Cu alte cuvinte, serviciile de îngrijire la domiciliu oferă persoanelor în vârstă sprijinul de care au nevoie, permițându-le totodată să beneficieze de cât mai multă independență. Pe de altă parte, un azil de bătrâni este o alternativă bună pentru persoanele care nu se mai simt confortabil trăind singure. Atunci când persoanele vârstnice nu mai sunt capabile să se ocupe de nevoile lor de bază, să ia decizii bune pe cont propriu sau să funcționeze fără ajutorul celor dragi, un centru de îngrijire a bătrânilor oferă acea siguranță necesară și acea liniște sufletească.

Implicarea familiei atunci când persoana vârstnică intră în azil

Pe măsură ce vârstnicii îmbătrânesc, este firesc ca membrii familiei să se implice mai mult în deciziile de îngrijire. Desigur, nu există înlocuitor pentru un membru al familiei care se străduiește să ofere îngrijire, dragoste și suport, dar epuizarea și depresia sunt probleme foarte reale cu care se confruntă toate persoanele care au ajuns în situația de a a avea grijă de o persoană în vârstă. Un centru de îngrijire a bătrânilor, așa cum este și Aboscare, oferă liniște membrilor familiei, deoarece se asigură întotdeauna că niciun senior nu se simte izolat, anxios sau neglijat. Comunitatea și personalul unui azil de bătrâni sunt acolo pentru a anticipa și satisface nevoile persoanelor în vârstă, chiar dacă aceste nevoi se schimbă. Un alt beneficiu pe care îl oferă centrele de îngrijire a bătrânilor are legătură cu întărirea relației dintre persoana în vârstă și membrii familiei sale. În majoritatea cazurilor, după ce persoana vârstnică s-a integrat într-un azil de bătrâni, legătura sa cu membrii familiei devine din ce în ce mai consolidată și mai strânsă, ca umare a disipării grijilor și stresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *