Ce poti face in Cluj Napoca – al doilea cel mai mare oras din Romania

Sunt o multime de lucruri care pot fi facute in Cluj, de aceea cu siguranta nu veti ajunge sa va plictisiti in acest oras. Acest oras este unul multicultural, dar si plin de diversitate, el fiind orasul si cu cea mai mare vitalitate culturala urbana din Romania. Acesta are o viata de noapte intensa, mandrindu-se cu o multime de evenimente, din cele mai variate domenii. Puteti participa la o multime de festivale in Cluj, printre cele mai cunoscute fiind Untold, TIFF, Electric Caste sau Jazz in the Park. Cluj a devenit si un important hub pentru nomazii digitali de pe continent pentru ca exista o multime de cafenele de unde puteti lucra, dar si cazari pentru toate buzunarele.

Piata Muzeului este un loc ideal pentru a va plimba, aceasta piata fiind formata din cladiri cu o arhitectura gotica, dar si baroca. Aici veti gasi numeroase situri arheologice romane, piata fiind transformata in zona pietonala. Veti putea vedea aici Biserica Franciscana si Manastirea Franciscana, precum si Obeliscul Carolina. Piata Unirii din Cluj este si ea apreciata, ea oferind vizitatorilor o multime de ansambluri arhitectonice gotice, neo-baroce, dar si baroce din Transilvania. Un alt loc de vizitat in Cluj este Gradina Botanica, ea fiind fondata in anul 1872, aceasta fiind considerata a fi un muzeu national. Aceasta Gradina Botanica este una dintre primele, dar si cele mai mari si mai complexe astfel de gradini din sud-estul Europei. Ea se intinde pe o suprafata de 14 hectare, iesind in evidenta prin gradina japoneza, cea romana, dar si serele cu diverse plante tropicale.

Cetatuia este un parc situat la o altitudine de 405 metri, acest parc avand o dimensiune redusa, dar oferind o vedere de ansamblu asupra orasului, de aceea acest parc nu ar trebui deloc ocolit. Un alt loc pe care il puteti vizita daca ajungeti in Cluj este Turnul Croitorilor, acest turn facand parte din vechiul zid de aparare al orasului, acesta inconjurand in vremuri de demult o suprafata mare de 45 de hectare. Este unul dintre putinele locuri care s-au pastrat intr-o stare cat se poate de buna, pana in zilele noastre, turnul fiind in ziua de azi practic intact. In fata acestui turn se afla statuia lui Baba Novac si anume generalul lui Mihai Viteazul.

Biserica Reformata este una dintre cele mai masive contructii gotice din intreaga Transilvanie, ea avand aspectul unei cetati. In aceasta cetate se organizeaza mereu o multime de concerte, dar si evenimente, de aceea ea reprezinta un punct important de atractie in Cluj. Restaurantele si terasele din Cluj va pun la dispozitie o multime de mancaruri ofertante, acestea reusind sa imbine traditia culinara romaneasca, cu cea germana si maghiara. In ultimii ani si Salina Turda a deventi celebra, de aceea, daca va doriti sa mergeti aici va veti bucura de un peisaj pe care cu siguranta il veti aprecia. Va veti aventura intr-un loc cu adevarat special in care veti putea face o multime de lucruri. Cu sigruanta veti ramane cu o multime de amintiri daca veti ajunge la Cluj. Mai multe detalii pot fi accesate pe servuscluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *