Ce presupune estetica dentară?

implanturi dentare

Știați că un zâmbet cald are o influență pozitivă asupra oamenilor cu care interacționați? Dacă lucrați în industria serviciilor, zâmbetul îi va face pe cei din jur să simtă că ești o persoană deschisă și prietenoasă, îmbunătățind astfel experiența generală a clienților. Pe lângă alți factori, un zâmbet perfect îți va crește încrederea în sine.

Estetica dentară este o metodă de îngrijire orală profesională care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului gurii, dinților și zâmbetului. Și deși procedurile de stomatologie cosmetică sunt de obicei preferențiale, mai degrabă decât esențiale, unele tratamente oferă, de asemenea, beneficii de restaurare a danturii. Cele mai frecvente proceduri utilizate în estetica dentară sunt destul de simple, în timp ce altele sunt mai complexe și necesită îngrijiri specializate.

Fațete dentare

Fabricate de obicei din ceramică, fațetele dentare sunt create individual pentru fiecare pacient, astfel încât să semene cu dinții naturali. Acestea arată incredibil de realist și pot rezolva numeroase probleme cosmetice, de la dinți strâmbi, până la smalțuri crăpate sau deteriorate până la goluri vizibile între dinți. Dentistul aplică fațeta pe partea din față a fiecărui dinte folosind un adeziv dentar.

Albirea dinților

Una dintre cele mai de bază proceduri de estetică dentară, albirea dinților poate fi efectuată la cabinetul stomatologului. Albirea trebuie să apară după ce placa, tartrul și alte resturi sunt curățate de pe suprafața fiecărui dinte, restabilindu-le aspectul natural. Dinții pot fi, de asemenea, albiți pentru a obține o nuanță și mai deschisă decât cea naturală, de-a lungul anilor, aceștia devenind pătați și deteriorați din cauza alimentelor, băuturilor, medicamentelor și obiceiurilor personale, cum ar fi fumatul.

Implanturile dentare

Implanturile dentare sunt utilizate pentru a înlocui cu succes dinții în urma pierderii acestora. Dentistul introduce un șurub mic de titan în maxilar, în locul dintelui lipsă, care servește ca suport pentru coroană. Aceste implanturi sunt aproape imposibil de diferențiat de dinții naturali și, odată ce osul și țesutul de susținere fuzionează implantul, sunt fixate definitiv în locul respectiv. Pacienții trebuie să practice o igienă orală bine pusă la punct în perioada de dinainte și după fixarea implantului pentru a curăța tartrul și resturile alimentare de pe suprafața dintelui.

Aparat dentar

Majoritatea oamenilor consideră că aparatele sunt destinate copiilor, dar tot mai mulți adulți optează pentru acest tratament, astfel obținând zâmbetul pe care și l-au dorit întotdeauna. În cazul în care se dorește discreție, aparatele dentare invizibile sunt o opțiune excelentă pentru adulți, deoarece nimeni nu își va da seama că le purtați! Dacă simțiți nevoia să ieșiți puțin din cotidian, puteți apela oricând la aparatele dentare colorate.

Aparatul dentar nu este folosit doar pentru estetică. Această procedură dentară poate corecta alinierea necorespunzătoare a dinților, care poate provoca durere. Beneficiile fac cu siguranță ca această procedură să merite investiția. Rata de succes a aplicării aparatului depinde de obiectivul dumneavoastră de tratament și de vârsta la care îl începeți. Dacă doriți ca aparatul dentar să dea rezultatele dorite, trebuie să evitați consumul anumitor alimente care se pot prinde în acesta, astfel de alimente includ: gumă de mestecat, bomboane tari, popcorn, etc.

Dacă aveți în vedere procedurile de stomatologie cosmetică, este vital să găsiți un stomatolog care să vă ofere în mod special tratamentul de care sunteți interesat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *