Ce simbol aveau bratarile pentru picior in trecut si ce rol au acum?

De ce nu am putea pe langa bratari, sa infrumusetam si picioarele cumva? Si glezna poate fi pusa in evidenta cu frumoase si delicatebratari picior.

Indiferent daca alegi sa porti o bratara singulara sau porti mai multe bratari pentru picior in acelasi timp, aceste bijuterii reprezinta accesorii unice ce adauga o extra stralucire gleznei tale. 

De unde provin aceste bratari pentru picior si de ce sunt atat de populare?

Sa spunem asa: bratarile pentru picior au parcurs un drum lung. Astazi, aceste bijuterii minunate atrag pe toata lumea si pot fi combinate in tinute casual sau chiar la rochii de mireasa. Ce face ca bratarile pentru picior sa fie un accesoriu atat de universal? In primul rand, acestea nu sunt exclusive pentru niciun grup, cultura sau demografie, ceea ce inseamna ca toata lumea si oricine se poate rasfata cu o asemenea bijuterie.

Istoria bratarilor pentru picior 

Femeile purtau bratari pentru picior inca din anii 6.000 i.Hr., in perioada predinastica. Mormintele sumeriene excavate au dezvaluit artefacte ale femeilor babiloniene din Egiptul Antic si Sumer, cea mai veche civilizatie din Mesopotamia. Existau bratari pentru picior din pietre pretioase si metale gasite in natura si erau purtate pentru a denota statutul si rangul social. Sclavii purtau bratari din piele, in timp ce miresele si sotiile bogate purtau minunate bijuterii din metale si pietre pretioase.

In Mesopotamia aproape toata lumea purtabratari pentru picior. Atat femeile din India Antica, cat si cele din Asia de Sud au purtat variatii ale bratarii pentru picior de peste 8.000 de ani! In India Antica, sotiile purtau bratari pentru picior cu elemente decorative care zornaiau, presupunandu-se ca isi avertizau sotii cu privire la prezenta lor, astfel incat sa poata inceta orice discutie neplacuta pentru urechile unei femei. Cat de ingenios, nu-i asa?

Ce reprezinta bratarile pentru picior in prezent

Astazi, semnificatiile bratarilor pentru picior nu sunt la fel de simbolice ca odinioara. In afara de India, bratarile pentru picior sunt purtate ca accesorii fashion si pentru a ne face sa ne simtim bine. Poti purta o singura bratara pentru picior sau poti asorta mai multe!

De la rochii casual la fustite si pantaloni scurti, toate vor prinde farmec cu ajutorul unor bratati pentru picior fine dar atragatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *