Ce spune Florin Cîțu după ce l-a revocat pe ministrul Finanțelor? „Am făcut ce am promis” – Capital

Premierul Florin Cîţu a precizat joi, că a început evaluarea membrilor Cabinetului său cu portofoliul unde el a propus ministrul, adică la Ministerul Finanţelor, pentru că, susţine şeful Guvernului, ”dacă nu ai curajul să îţi faci propria analiză atunci nu mai începi”.

”În primul rând am făcut ce am promis. Am spus că voi face o analiză a tuturor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul şi dacă nu ai curajul să îţi faci propria analiză atunci nu mai începi cu această analiză. Am făcut o analiză a acestui portofoliu, decizia am luat-o marţi.

I-am spus domnului ministru (Alexandru Nazare) să îşi dea demisia, am anunţat liderii coaliţiei. Aseară m-a anunţat că nu îşi dă demisia şi am mers mai departe cu planul de revocare.  Este important ca proiectele să continue într-un ritm alert, pentru că este nevoie de ele pentru România.

Contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze, nu este vorba despre numele unui ministru x sau y, ci despre toată echipa, iar responsabilitatea mea este ca toată echipa să performeze. Iar atunci când văd că avem undeva dificultăţi în a performa nu voi da înapoi pentru a lua decizia cea mai bună pentru români”, a spus  Florin Cîţu.

El a reamintit că este atributul premierului să revoce miniştrii, afirmând că va continua să facă analiza ministerelor.

”Eu fac analiza şi în momentul în care am o analiză voi anunţa membrii coaliţiei şi pe urmă mergem mai departe”, a menţionat premierul.

Florin Cîțu este noul ministru de Finanțe interimar

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de joi decretul pentru revocarea din funcția de ministru de Finanțe a lui Alexandru Nazare. Totodată, șeful statului a semnat și decretul pentru numirea în această funcție a premierului Florin Cîțu.

Administrația Prezidențială informează ză președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a lui Alexandru Nazare și de numire a lui Florin Cîțu în funcția de ministru interimar la finanțe.

De menționat este faptul că, potrivit Constituției, premierul Florin Cîțu poate exercita interimatul pe o perioadă de două luni de zile. Totodată, amintim faptul că congresul PNL, care va alege o nouă conducere, este programat pentru data de 25 septembrie.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *