Ce spune Kievul despre ofensiva din Harkov: „Eliberarea unor părți de teritoriu din districtele Kupiansk și Izium este în curs de desfășurare”

Forțele ucrainene recâștigă controlul asupra orașelor și satelor din jurul orașului strategic Izium, în cadrul contraofensivei lor împotriva forțelor ruse din estul Ucrainei, a anunțat duminică Kievul, potrivit AFP.

Soldați ucraineni decorați de ZelenskiFoto: president.gov.ua

„Eliberarea unor părți de teritoriu din districtele Kupiansk și Izium din regiunea Harkov este în curs de desfășurare”, a anunțat statul major ucrainean în cea de-a 200-a zi a conflictului.

Kievul anunțase anterior că trupele sale au intrat în Kupiansk.

La începutul lunii septembrie, armata ucraineană a anunțat mai întâi o contraofensivă în sud, înainte de a face o pătrundere surprinzătoare și fulgerătoare prin liniile rusești în nord-est, în regiunea Harkov, în cursul acestei săptămâni.

După ce a anunțat vineri eliberarea a aproximativ 30 de localități, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că armata ucraineană a recucerit în septembrie aproximativ „2.000 de kilometri pătrați de teritoriu”.

În actualizarea sa de duminică, armata a precizat că este vorba de 2.000 de kilometri pătrați de teritoriu care a fost recucerit de la forțele rusești în ultimele zile.

Rusia a anunțat sâmbătă că și-a „regrupat” forțele din “zonele Balakliia și Izium” pentru a-și „întări” poziția în jurul Donețk, mai la sud, una dintre capitalele separatiștilor proruși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *