Ce sunt serviciile medicale la domiciliu si cum functioneaza?

0

Serviciile medicale la domiciliu se adreseaza in special persoanelor vulnerabile, cum ar fi pacientii imobilizati la pat sau care se deplaseaza greu, cei predispusi la riscul de complicatii in cazul infectarii cu Sars-Cov-2 sau cei in varsta. Asadar, acestea reprezinta o solutie convenabila si eficienta pentru persoanele care sufera de diverse boli si care doresc sa evite orice deplasare in scop medical. Descopera in continuare ce tipuri de servicii medicale pot fi efectuate la domiciliu si la cine sa apelezi pentru ca acestea sa fie efectuate in deplina siguranta.

Ce tipuri de servicii medicale se pot realiza la domiciliu?

In functie de nevoile si problemele de sanatate pe care le ai, exista o gama larga de servicii medicale care pot fi acordate la domiciliu. De regula, orice fel de procedura care nu implica folosirea unei aparaturi sofisticate sau supravegherea medicului, poate fi efectuata in casa pacientului. Recoltarea probelor de sange si urina, exudatul faringian si nazal, perfuzii sau injectii, schimbare sonda urinara la domiciliu, tratamentul escarelor, monitorizarea functiilor vitale, sunt doar cateva exemple. Scopul principal al asistentei medicale la domiciliu este acela de a oferi ingrijirea necesara in anumite afectiuni, dar si de a creste increderea si confortul pacientului. 

Indiferent daca un membru al familiei este bolnav sau a suferit o interventie chirurgicala, recuperarea este foarte importanta. Serviciile medicale de ingrijire la domiciliu pot fi un raspuns si o solutie in ambele situatii. La fel este si cazul persoanelor in varsta, care se deplaseaza greu si prezinta risc mai mare de complicatii in cazul infectarii cu virusul Sars-Cov-2. Desi acestea sunt cele mai vizate categorii, oricine poate beneficia de avantajele serviciilor medicale la domiciliu.

Cum functioneaza asistenta medicala la domiciliu?

Pentru a te bucura din plin de toate beneficiile asistentei medicale la domiciliu, este recomandat sa apelezi la un specialist in domeniu, precum echipa TruMed. Astfel, vei avea parte de servicii medicale complete, in deplina siguranta si in intimitatea casei. In plus, acestea vor fi personalizate in functie de nevoile tale si de recomandarile medicului.

Avantajul serviciilor medicale la domiciliu este ca ofera flexibilitate. Ziua, ora si locatia pot fi stabilite chiar de tine iar echipa de asistenta va veni cand doresti si oriunde doresti. In acest fel vei fi scutit de timpul de asteptare din spitale sau de la camera de garda. Prin urmare, principiul de functionare este destul de simplu si la indemana tuturor. O analiza de rutina poate fi facuta foarte usor, fara a fi necesara deplasarea la o unitate medicala.

Din punct de vedere emotional, beneficiile pe care le aduc serviciile medicale la domiciliu nu sunt deloc de neglijat. Pacientul se va simti mult mai bine si mai confortabil in propria casa, lucru care poate duce la o recuperare mai rapida.  

Asadar, serviciile medicale la domiciliu reprezinta o modalitate usoara si confortabila de a avea acces la tratamente si analize de specialitate chiar in casa ta. Apeleaza la un expert in domeniu si bucura-te de profesionalism, dotari performante si echipament de inalta calitate pentru asistenta medicala in propriul camin. 

Sursa foto: freepik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *