Ce trebuie să faci înainte de o albire dentară?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

lbirea dinților este una dintre cele mai simple modalități de a reda frumusețea zâmbetului tău. Tratamentele de albire sunt sigure, eficiente și implică un minim de timp și efort pentru a obține rezultate. Dar, înainte de a face pasul spre albirea dinților, există câțiva lucruri pe care trebuie să le bifezi.

Ar trebui să știi încă de la bun început că albirea dinților nu este pentru toată lumea. Este posibil ca procesul de albire să nu funcționeze sau să nu fie potrivit pentru tine și să pierzi timp și bani pe o procedură care nu îți va oferi rezultatele pe care le dorești. Nu ar trebui să optezi pentru o astfel de procedură dacă:

  • Ești însărcinată sau alăptezi – deși specialiștii nu pot spune cu certitudine dacă substanțele folosite în albirea dinților afectează fătul sau nou-născutul, ar fi mai bine să amâni albirea dinților cel puțin până îl înțarci pe cel mic. 
  • Ai dinți sensibili
  • Ai multe lucrări dentare – tratamentele de albire nu sunt eficiente pe restaurări dentare, cum ar fi plombe, coroane, fațete, punți sau implanturi (vezi implant dentar preț), ele funcționează doar asupra smalțului natural al dinților.
  • Ai pete pe dinți cauzate de traume, carii sau utilizarea pe termen lung a antibioticelor. Astfel de pete nu vor fi îndepărtate nici măcar cu produse de albire de calitate profesională. Tratamentele de albire vor putea îndepărta eficient petele cauzate de alimentație, băutură, fumat și îmbătrânire, dar nu și alte tipuri de pete.

Mergi la un control stomatologic

Dacă îți dorești dinți mai albi, primul pas pe care trebuie să îl faci este să mergi la un control stomatologic. Medicul trebuie să evalueze starea dinților și a gingiilor înainte de a începe orice tratament de albire. Orice problemă dentară existentă va trebui să fie diagnosticată și tratată înainte de a începe procesul de albire. Nerespectarea acestui lucru poate agrava problemele existente și îți poate cauza dureri sau disconfort. Așa că, înainte să cauți informații despre cât costă o albire dentară, fă-ți o programare la medic.

După ce dinții și gingiile au fost evaluate, medicul dentist va stabili dacă și ce tratament trebuie să urmezi înainte de a începe procesul de albire. Orice problemă dentară va trebui să fie tratată mai întâi înainte de a putea continua cu albirea. Deși acest lucru poate implica timp suplimentar înainte de a putea efectua tratamentul de albire, îți va fi mult mai bine pe termen lung. Ține cont de acest lucru dacă ai un anumit eveniment (cum ar fi o nuntă) pentru care vrei să îți albești dinții. Ideal ar fi să nu mergi cu o lună înainte de eveniment să ceri o albire dentară pentru că s-ar putea să nu fie posibil acest lucru, dacă te confrunți cu alte probleme ale dinților sau gingiilor.

După ce îți rezolvi toate problemele dentare, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să vorbești cu medicul despre metoda de albire a dinților pe care o preferi și să alegeți împreună nuanța pe care vrei să o obții. Acum poți spune că ești cu un pas mai aproape de zâmbetul pe care ți l-ai dorit mereu. 

spot_imgspot_img