Ce trebuie sa stii despre bateriile de baie si cele de bucatarie? Afla cum sa le alegi pe cele mai bune!

Esti in cautarea unor baterii bucatarie, vezi aici exemple, de calitate cu care sa le inlocuiesti pe cele vechi? Atunci poate ca este momentul sa le schimbi si pe cele de la baie, pentru a avea parte de obiecte de calitate, dar si de unitate in propria locuinta.

Pentru a lua cea mai buna decizie in acest sens, trebuie sa stii care sunt cele mai importante lucruri, de care sa tii cont, mai ales ca pe piata exista o gama foarte variata de obiecte spre care te poti orienta! 

Baterii bucatarie – cele modele ai la dispozitie?

Despre bateriile de bucatarie trebuie sa neaparat sa stii ca sunt impartite in mai multe categorii, in functie de modul in care le poti folosi, de pipa pe care o au, dar si de design-ul care le caracterizeaza:

  • baterii cu monocomanda – sunt prevazute cu un singur robinet, iar tot ce trebuie sa faci pentru a actiona apa este sa ridici robinetul si sa-l invarti spre stanga ori spre dreapta. Bateriile cu monocomanda sunt moderne si eficiente, permitandu-ti sa reduci considerabil din timpul petrecut in timp ce speli vasele!
  • baterii cu dubla comanda – sunt modelele clasice, care se folosesc de foarte multa vreme! Acestea sunt prevazute cu 2 robineti diferiti: unul pentru apa rece, iar unul pentru apa calda. Daca esti fidel stilului clasic de actionare a apei, atunci astfel de modele ti se potrivesc manusa!

In ceea ce priveste pipele pentru bateriile de bucatarie, ele pot fi:

  • cu dus retractabil – iti permit sa speli inclusiv oalele mari, pentru ca poti muta jetul de apa dupa cum iti este mai confortabil. Atunci cand termini de spalat, tot ce trebuie sa faci este sa pui dusul inapoi in suportul sau;
  • fixe – principalul avantaj pe care ti-l ofera este acela ca nu trebuie sa le rotesti, iar jetul de apa este unul constant.

Fii atent si la materialele din care sunt realizate bateriile?

Materialele din care sunt realizate atat bateriile de bucatarie, cat si cele pentru baie sunt si ele extrem de importante! In functie de acestea, proprietatile apei nu se schimba si o poti folosi atat pentru te spala atunci cand esti la baie, cat si pentru a gati, daca vorbim despre bateriile de bucatarie. Printre cele mai comune materiale utilizate pentru fabricarea bateriilor se numara:

  • inox – preferat de catre producatorii de baterii, inoxul este extrem de rezistent pe termen lung si iti ofera posibilitatea de a-l curata foarte simplu. Este vorba despre un aliaj al otelului, care are in componenta si 10% crom: astfel, bateriile sunt rezistente atat la rugina, cat si la schimbarile bruste de temperatura;
  • bronz – daca vrei sa investesti in baterii aspectuoase, dar si calitative din punct de vedere tehnic, bronzul este o alegere inspirata!
  • alama – aliajul din cupru si zinc este eficient cand vine vorba despre felul in care poate fi ,,modelat” sub forma de baterii de baie sau de bucatarie. Asta inseamna ca ai posibilitatea de a alege dintre foarte multe modele interesante ca design!

Inaltimea pipei

Nu uita sa verifici si inaltimea pipei! In functie de cat de inalte sunt bateriile, poti sa le aplici pe chiuvete ori lavoare mai mari sau mai mici. Este important sa te gandesti la modul in care va cadea jetul de apa, intrucat in functie de acest detaliu, te poti bucura de un nivel optim de confort!

Baterii-Lux.ro iti pune la dispozitie numeroase tipuri de baterii interesante, baterii baie: www.baterii-lux.ro/baterii-de-baie.html sau pentru bucatarie, rezistente din punct de vedere a materialelor din care sunt realizate. Atunci cand te hotarasti, poti comanda obiectele preferate online, fara sa mai pierzi timp in trafic sau in magazine!

Date de contact:

E-mail: office@baterii-lux.ro

Telefon: 0721482872

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *