Ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit?

Daca iti doresti sa renovezi, iar una dintre ideile pe care le ai este de a schimba culoarea peretilor, a mobilierului sau a altor lucruri din casa, cea mai buna solutie pe care o ai la indemana este un pistol de vopsit. Foarte rapid si eficient, acesta reuseste sa surclaseze metode clasice de vopsit, cum ar fi bidineaua si trafaletul.

Ce este un pistol de vopsit?

Este un aparat care pulverizeaza un strat uniform de vopsea pe suprafata pe care o doresti colorata. Este denumit si pulverizator de vopsea, din metode evidente. Partea buna este ca, desi pare un dispozitiv complicat, acesta este foarte simplu de folosit, chiar si de catre o persoana care nu a mai vopsit niciodata.

Cate tipuri de pistoale de vopsit exista pe piata?

In principiu, exista 3 categorii mari de pistoale: pneumatice, electrice si cu actionare manuala. Daca vrei o solutie ieftina, pistoalele cu actionare manuala sunt cele mai potrivite. Daca, in schimb, iti doresti o solutie rapida, opteaza pentru pulverizatoarele pneumatice sau electrice.

Toate acestea se diferentiaza intre ele in functie de putere, in functie de capacitatea rezervorului pentru vopsea, de volumul de vopsea pulverizat sau alte mici detalii. Atunci cand te orientezi spre un anumit pistol, este bine sa tii cont de suprafata pe care o ai de vopsit si de tipul de material din care este realizata. In functie de aceste informatii poti gasi informatii despre cea mai buna solutie.

Care sunt componentele pistolului?

Orice pistol de vopsit este compus din mai multe piese: un rezervor de alimentare, un stut pentru aer, un surub prin care se regleaza debitul si altul pentru reglarea jetului, o duza, o supapa prin care poate fi controlata presiunea aerului si un ventil-tragaci pe care se apasa pentru vopsire.

De ce sa optezi pentru pistolul de vopsit in detrimentul pensulei?

Exista mai multe motive, insa cel mai important este faptul ca economisesti timp si efort. De asemenea, cu ajutorul pistolului ai garantia ca aplici vopseaua uniform, acoperind fara probleme toate zonele. Este adevarat ca este o solutie ceva mai costisitoare decat alte variante, insa odata ce ai luat pistolul, acesta iti ramane si pentru proiecte viitoare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *