Ce trebuie sa stii despre procesul de imbatranire

Procesul de imbatranire ne afecteaza in mod diferit, cu toate acestea, exista un model comun de evenimente prin care cu totii trecem pe masura ce imbatranim. Constientizarea procesului de imbatranire te poate ajuta sa gestionezi mai bine semnele si efectele pe care le lasa trecerea ireversibila a timpului asupra pielii tale si, totodata, sa iti pastrezi un aspect tanar cat mai mult timp posibil.

Iata la ce sa te astepti de-a lungul anilor, precum si cateva solutii care te-ar putea ajuta sa lupti impotriva imbatranirii:

Cand ai intre 20 si 30 de ani

Foarte putini oameni incep sa aiba semne de imbatranire in aceasta perioada a vietii. Anii ‘20 sunt, de fapt, un moment excelent pentru a anticipa efectele imbatranirii si a lua unele masuri preventive. Tratamente precum Botox pot ajuta la prevenirea dezvoltarii ridurilor, asigurandu-te ca vei ramane cu pielea tanara pana cand vei atinge pragul de 30 de ani. O alta procedura estetica populara de care se bucura pacientii cu varsta de 20 si ceva de ani este indepartarea parului cu laser sau IPL.

Cand ai intre 30 si 40 de ani

La 30 de ani, este posibil sa incepi sa experimentezi o pierdere de volum la nivelul fetei ca urmare a imbatranirii. Desi acest lucru nu poate produce inca riduri semnificative, pierderea volumului poate imbatrani in mod vizibil fata. Injectiile cu Botox si cu fillere dermice precum Juvederm si Restylane pot fi o modalitate excelenta de a restabili un volum cu aspect natural al pielii si de a prelungi tineretea.

Cand ai intre 40 si 50 de ani

Dupa ce atingi pragul de 40 de ani, probabil ca vei incepe sa observi cateva riduri mai definite si pierderi de volum destul de semnificative. Fillerele dermice injectabile pot fi in continuare o solutie eficienta in aceasta perioada a vietii. Alternativ, tratamentele de rejuvenare a pielii cu laser pot ajuta la eliminarea ridurilor, petelor de varsta si altor imperfectiuni ale pielii.

Dupa varsta de 50 de ani

Cei care au trecut de 50 de ani vor observa ca pielea lor se lasa constant si pierde mult din volum. In timp ce tratamentele injectabile pot ajuta la diminuarea semnelor minore ale imbatranirii, pot fi necesare, de asemenea, interventiile chirurgicale faciale, cum ar fi un lifting facial sau un lifting al pielii in zona gatului. Aceste proceduri pot elimina pielea lasata, intinerind in mod semnificativ aspectul fetei si al gatului. De fapt, liftingul facial este singura procedura care poate indeparta excesul de piele si de grasime, oferind, totodata, o repozitionare a structurilor fetei de la cele de exterior pana la cele mai profunde, inclusiv muschii faciali. Rezultatul este unul spectaculos, pacientul avand o piele a fetei intinerita cu pana la 10 ani.

Pentru mai multe detalii despre avantajele liftingului facial si intregul proces, va stau la dispozitie cei de le Medestet, un centru de excelenta din Cluj, in care doctorul Ciceo Mircea reusestepe baza unei experiente a sute de proceduri sa ofere rezultate remarcabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *