Ce trebuie să știi despre trabuc înainte de a-l oferi cadou

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Trabucul este un produs de lux pentru fumători, fiind considerat a fi printre cele mai rafinate și distincte țigări de foi. Producția unui trabuc este extrem de complexă și de interesantă, conturând o serie de particularități față de producția unor țigări normale:

  • tutunul din trabuc trebuie să fie fermentat și foarte bine uscat;
  • foaia cu care se rulează trabucul este o frunză de tutun cu textura mătăsoasă, foarte puternică și elastică;
  • se spune ca un trabuc trece prin 200 de perechi de mâini până să ajungă la consumatorul final. Toate procesele din producția unui trabuc sunt făcute manual, acesta fiind unul dintre motivele pentru care acest produs este atât de apreciat.

Dacă vrei să oferi un cadou perfect unui fumător, un set de trabucuri și accesorii este alegerea perfectă.

  1. Istoria trabucului

Atunci când alegi să oferi un set de trabucuri cadou, surpriza este mult mai mare dacă ești pregătit cu toate informațiile despre produsul pe care îl oferi.

Istoria trabucului modern începe în Spania, în secolul XVIII. Încă de la început, trabucurile au folosit tutun cubanez, ceea ce a făcut acest tip de tutun să fie extrem de popular și astăzi. La sfârșitul secolului, producția de trabucuri a început să se extindă și în Franța, Germania sau Olanda.

Deși primele trabucuri din Europa au fost produse și fumate în Spania, se crede că o formă similară de tutun împachetat era folosită de către comunitățile mayașe, sub forma unor țigări rulate cu sfoară sau cu frunze din plantă de tutun.

De-a lungul anilor, trabucul a rămas relativ necunoscut, fiind folosit de un procent mic de oameni. Popularitatea sa a crescut extrem de mult în momentul în care John F. Kennedy, președintele SUA, a cerut 1200 de trabucuri cubaneze pentru colecția sa personală, înainte de embargoul asupra statului Cuba.

Astazi, cele mai apreciate trabucuri sunt cele produse în Cuba, însă alături de ele se remarcă și trabucurile produse în Republica Dominicană.

  1. Cum se fumează un trabuc

Modul în care se consumă trabucul este destul de diferit de modul în care se consumă o țigară. Un fumator care își dorește să simtă elegantă oferită de un astfel de produs trebuie să știe pașii pe care trebuie să îi urmeze:

1. Taierea trabucului. Pentru a fuma, capacul trabucului trebuie să fie tăiat. Procesul este simplu: se umezește acest capac și se taie cu un cutter. În general, există o linie vizibilă care permite tăierea, însă dacă nu se poate desluși această linie, capacul trebuie să fie tăiat la 1/8 cm.

2. Aprinderea trabucului. Pentru aprindere, trabucul trebuie să fie ținut la un unghi de 45 de grade și rotit de cateva ori prin flacără. Dupa acest pas, se pune în gură și se pufaie de cateva ori, fără a se inhala fumul.

3. Fumatul. Odată aprins, trabucul poate să fie savurat. Spre deosebire de țigări însă, fumul nu trebuie să fie inhalat, ci doar pufait o data la 1-2 minute.

spot_imgspot_img