Ce trebuie sa stii despre ventilatia cu recuperare de caldura?

Una dintre cele mai economice solutii pentru ventilatia unei locuinte este sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura . Foarte eficient, acesta castiga din ce in ce mai mult teren in randul utilizatorilor casnici si deopotriva in randul utilizatorilor din spatiile industriale si cladirile de business.

Inainte de a te orienta catre un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, cei de la Altecovent iti recomanda sa te informezi foarte bine. In principiu, ai de ales intre doua variante bine conturate de ventilatie:

  1. Sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura centralizata.
  2. Sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura descentralizata.

Ventilatia cu recuperare de caldura descentralizata. Este compusa din mai multe ventilatoare instalate individual in fiecare incapere a constructiei. Fiecare ventilator are un motoras si un recuperator de caldura ceramica si prezinta o serie de avantaje:

  • Se instaleaza usor;
  • Are un consum redus de energie, generand costuri mici pe termen lung;
  • Nu necesita spatiu suplimentar pentru instalare;
  • Elimina cu succes aerul murdar din incapere, aducand mereu aer proaspat, fara polen, praf si alti alergeni;

Un astfel de sistem de ventilatie reuseste sa eficientizeze o cladire din punct de vedere energetic si termic, fiind foarte simpu de instalat.

Ventilatia cu recuperare de caldura centralizata. Este un sistem complex, instalat in multe cladiri de dimensiuni mari. Acesta este mai greu de instalat decat sistemul de ventilatie descentralizat, deoarece are nevoie de trasee tubulare pentru aerisirea fiecarei incaperi in parte. Pentru instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizata este nevoie de mai multe piese, de o camera tehnica si de un proces greoi de instalare. Este destul de dificila instalarea unui astfel de sistem intr-o cladire mai veche.

De ce sa alegi ventilatia cu recuperare de caldura?

  • Pentru ca vei putea respira un aer mult mai curat;
  • Pentru ca poti elimina riscul de aparitie a umezelii si a mucegaiului;
  • Pentru ca reduci riscul de imbolnavire;
  • Pentru ca te bucuri de o temperatura optima, atat vara cat si iarna, fara costuri foarte mari.

Daca vrei un astfel de sistem, cei de la Altecovent iti ofera o serie de produse extrem de interesante pe care le poti achizitiona la preturi atractive. In urma unei conversatii cu un consultant poti descoperi cu exactitate care este sistemul potrivit pentru tine si te poti bucura din plin de el.

https://www.ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *