Ce trebuie să știți despre implanturile dentare

Date:

În căutarea unui zâmbet sănătos și frumos, implanturile dentare reprezintă o soluție revoluționară și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Dacă sunteți în București, sectorul 4, și căutați servicii stomatologice de înaltă calitate, Clinica Cris Smile vă oferă opțiuni de tratament cu implanturi dentare.

Despre Clinica Cris Smile

Cris Smile este o clinică stomatologică de renume din sectorul 4 al Bucureștiului, cunoscută pentru serviciile sale de calitate și pentru abordarea atentă și personalizată față de fiecare pacient. Cu o echipă de medici stomatologi și specialiști ortodonți dedicați și experimentați, Clinica Cris Smile oferă o gamă largă de servicii stomatologice pentru toate vârstele.

Servicii oferite de Clinica Cris Smile

 1. Implanturi dentare: Pentru pacienții care au suferit pierderea unuia sau mai multor dinți, Cris Smile oferă servicii complete de implantologie dentară. Implanturile dentare sunt dispozitive permanente care pot înlocui dinții lipsă cu rezultate estetice și funcționale remarcabile.
 2. Aparat dentar: Pentru pacienții care au nevoie de corectarea aliniamentului dentar, clinica oferă servicii ortodontice, inclusiv aparate dentare pentru copii și adulți. Aceste aparate dentare ajută la obținerea unui zâmbet perfect aliniat și sănătos.
 3. Stomatologie generală: Cris Smile oferă, de asemenea, servicii de stomatologie generală, cum ar fi igienizarea profesională, tratamentul cariilor, tratamentul gingiilor, extracțiile dentare și multe altele. Echipa de medici stomatologi vă poate ajuta cu toate nevoile stomatologice generale.

Ce trebuie să știți despre un implant dentar

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale inovatoare utilizate pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau în trei componente principale:

 1. Implantul: Este un știft de titan sau ceramică care este implantat în osul maxilarului sau al mandibulei. Implantul funcționează ca o rădăcină artificială pentru noul dinte.
 2. Abutmentul: Este un conector care se fixează pe implant și iese deasupra gingiei. Abutmentul servește ca element de legătură între implant și coroana dentară.
 3. Coroana dentară: Este partea vizibilă a implantului care seamănă cu un dinte natural. Coroana este personalizată pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi un aspect natural.

Avantajele implanturilor dentare:

Implanturile dentare oferă o serie de avantaje semnificative:

 1. Înlocuire permanentă: Implanturile dentare reprezintă o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților lipsă, în comparație cu protezele dentare care pot necesita ajustări și înlocuiri periodice.
 2. Aspect natural: Coroanele dentare atașate implanturilor sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților. Acestea arată și se simt ca dinții naturali, oferind un zâmbet estetic și armonios.
 3. Funcționalitate îmbunătățită: Implanturile dentare redau funcționalitatea masticatorie și vorbirea fără dificultăți, ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții pacientului.
 4. Prevenirea atrofiei osoase: Pierderea unui dinte poate duce la atrofia osului din jurul zonei afectate. Implanturile dentare previn această atrofie, menținând structura osoasă a maxilarului sau a mandibulei.
 5. Îngrijire ușoară: Îngrijirea implanturilor dentare este similară cu cea a dinților naturali. Pacienții trebuie doar să continue cu o igienă orală riguroasă și cu vizite regulate la stomatolog.

Când ar putea fi necesar un implant dentar:

 1. Pierderea unui dinte sau a mai multor dinți: Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii optează pentru implanturi dentare este pierderea unuia sau mai multor dinți. Aceasta poate fi cauzată de carii dentare, infecții, traumatisme sau alte afecțiuni orale.
 2. Nemulțumirea cu protezele dentare: Pacienții care folosesc proteze dentare pot întâmpina dificultăți în vorbire, mâncare și în general în adaptarea lor la viața de zi cu zi. Implanturile dentare pot oferi o alternativă permanentă și mai confortabilă la proteze.
 3. Probleme de mestecare și vorbire: Pierderea unui dinte sau a dinților poate afecta capacitatea de a mesteca corect alimentele și de a vorbi în mod normal. Implanturile dentare pot restabili aceste funcții.
 4. Deteriorarea osului maxilarului sau mandibulei: Pierderea dinților poate duce la atrofia sau resorbția osoasă în zona afectată. Implanturile dentare ajută la menținerea și stimularea osului, prevenind atrofia osoasă.
 5. Probleme de aliniament dentar: Uneori, dinții pot începe să se miște sau să se înghesuie în spațiul lăsat liber de dinții lipsă. Implanturile dentare pot ajuta la menținerea spațiului și la prevenirea problemelor de aliniament dentar.

De ce să optezi pentru implanturi dentare:

 1. Durabilitate: Implanturile dentare sunt proiectate pentru a fi soluții permanente și durabile. Cu îngrijirea adecvată, acestea pot dura o viață întreagă.
 2. Aspect natural: Implanturile dentare și coroanele atașate arată și se simt ca dinții naturali, oferind un zâmbet estetic și armonios.
 3. Funcționalitate îmbunătățită: Implanturile dentare redau funcționalitatea masticatorie și vorbirea fără dificultăți, ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții de zi cu zi.
 4. Prevenirea atrofiei osoase: Implanturile dentare previn atrofia osoasă și ajută la menținerea structurii osoase a maxilarului sau a mandibulei.
 5. Îngrijire ușoară: Îngrijirea implanturilor dentare este similară cu cea a dinților naturali. Nu este necesară o îngrijire specială sau complicată.
 6. Confort și încredere: Implanturile dentare pot oferi pacienților o mai mare încredere și confort în viața de zi cu zi, fără teama că dinții sau protezele dentare s-ar putea deplasa sau cauza disconfort.

Înainte de a opta pentru un implant dentar, este important să consultați un medic stomatolog sau un specialist în implantologie dentară pentru o evaluare completă a stării dumneavoastră dentare și pentru a determina dacă implanturile dentare sunt o opțiune potrivită pentru dumneavoastră. Un medic competent vă va ghida în procesul de luare a deciziei și vă va explica în detaliu avantajele și riscurile asociate cu tratamentul cu implanturi dentare.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții durabile și eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă și pentru obținerea unui zâmbet sănătos și frumos, implanturile dentare pot fi alegerea perfectă. Clinica Cris Smile din sectorul 4 al Bucureștiului vă oferă servicii de implantologie dentară de încredere, într-un mediu profesional și prietenos. Cu experiența, competența și tehnologia modernă, Cris Smile vă poate ajuta să vă redobândiți încrederea și să vă bucurați din nou de un zâmbet radiant.

Cauți Cabinet stomatologic sector 4? Alege Cris Smile!

•             Strada Nasaud 68A, sector 5, Bucuresti

•             0723918404

•             rahova@cris-smile.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related