Ce trebuie sa verific inainte sa cumpar o masina second hand

Desi pe piata ofertele sunt foarte variate in materie de preturi, totusi, o masina reprezinta o investitie destul de costisitoare. Asa ca ai face bine sa-ti calculezi bugetul si sa vezi daca iti poti permite una.

O regula importanta, care merita retinuta, este ca bugetul pus deoparte pentru un automobil sa nu depaseasca 25% din venitul lunar al familiei. Printre calculele tale, ar trebui sa se regaseasca atat rata lunara, cat si cheltuieile pe combustibil si asigurarea auto.

Cu siguranță câteva dintre mașinile pe care le-ai văzut in Anunturi auto Caras Severin te-au fermecat, nemaistiind, în acel moment, pentru care să optezi. Este indicat să vezi în ce măsură ele se încadrează în bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Ai pus ochii de curând pe o mașină la volanul căreia te vezi pentru următorii ani? Bugetul nu îți permite să cumperi o mașină nouă, dar ai găsit alternativa avantajoasă într-un autoturism la mâna a doua? Decizia ta este una bună, însă achiziționarea unei mașini second hand presupune ceva mai multă atenție din partea ta, înainte de semnarea actelor.

Chiar daca multi proprietari vor spune ca n-au avut nicio problema cu masina de-a lungul anilor, ai o metoda prin care poti verifica cele spuse de el. 

Uita-te la numarul VIN, pe care il gasesti de obicei pe eticheta de identificare care se afla pe partea stanga a bordului, in pragul primei usi, pe stalpul masinii sau pe parbriz. 

Nu în ultimul rând, aruncă-ți un ochi asupra motorului. Cea mai bună idee la care ai putea apela este să iei cu tine un mecanic în care ai încredere, care ar putea observa din start posibilele nereguli ale motorizării mașinii pe care te pregătești să o cumperi. Dacă nu poți face asta, verifică singur dacă la evacuare fumul este unui alb, ceea ce ar indica o ardere incompletă a combustibilului sau faptul că uleiul este ars. Detectează orice posibilă scurgere de ulei sau zgomote ciudate care ar putea veni de sub capotă. Totodată, ai grijă ca anul de fabricație a bateriei mașinii să nu fie mai veche de cinci ani, pentru a nu fi nevoit să investești într-una nouă cât de curând.

Sasiu si portbagaj  

Punctul acesta se leaga de primul punct. 

Verifica daca sasiul este aliniat complet, ca barele de protectie sunt ok, sa nu fie deformari sau suruburi desfacute in portbagaj. In caz contrar, cel mai probabil s-a facut un accident important cu ea.

Odata ce ai decis ce masina sa cumperi, asigura-te ca stii toate reducerile  pe care sa i le ceri dealerului. Trebuie sa stii cat anume ar trebui sa valoreze masina pe care doresti sa o cumperi, pentru a nu fi pacalit. In acelasti timp, asigura-te ca nu trebuie sa platesti alte taxe inutile, pe lange cele clasice privind intretinerea masinii. Dupa ce ai stabilit pretul final, spune NU la orice altceva ti se ofera contra cost. La urma urmei, iti poti lua tu separat, mai tarziu, ce-ti doresti pentru propria masina.

Dealerii autorizați in Vanzari Auto Caras Severin listează la vânzare mașini verificate tehnic și legal și de cele mai multe ori își iau angajamentul să ajute clientul în procesul înmatriculării, după caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *