CE Under 21 – Decizia importantă luată de UEFA după mai multe erori de arbitraj

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​UEFA a anunţat vineri că a decis să introducă sistemul VAR şi la Campionatul European U21 care este găzduit de România şi Georgia. VAR-ul va fi utilizat începând cu faza sferturilor de finală ale competiţiei.

Euro 2023 Under 21: Gazde Romania si GeorgiaFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

UEFA va introduce VAR-ul începând din sferturile CE Under 21 din România și Georgia

UEFA a dat astfel un răspuns după erorile de arbitraj din meciul Franţa – Italia, din cadrul grupei D de la Euro U21, meci încheiat cu scorul de 2-1 pentru francezi, dar şi greşeli de arbitraj comise de olandezul Allard Lindhout.

Italienii au reclamat un henţ în careul francez, rămas nesancţionat, faultul de la faza din care a pornit golul victoriei francezilor şi nevalidarea golului egalizator marcat de Bellanova.

Gabriel Gavrina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), a declarat vineri că datorită importanţei jucătorilor prezenţi şi a faptului că semifinalistele competiţiei se califică direct la Jocurile Olimpice de la Paris, Campionatul European U21 nu mai poate fi considerat o simplă competiţie de tineret şi că la UEFA a existat o evaluare incorectă a impactului unei competiţii atât de importante, transmite News.ro.

spot_imgspot_img