Ce variante discută PSD, după înfrângerea lui Dăncilă: Rocadă la conducerea partidului, Marcel Ciolacu ar putea fi numit președinte interimar – Politic

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că în PSD s-ar pregăti o rocadă la șefia partidului. Astfel, Viorica Dăncilă s-ar putea retrage în perioada următoare din funcția de președinte al PSD urmând să-l numească pe Marcel Ciolacu președinte interimar.

Conform surselor citate, Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici ar fi negociat cu Ciolacu și cu Paul Stănescu posturi de parlamentari la următoarele alegeri legislative.

O astfel de rocadă ar evita tensiunile în partid dar și un eventual congres extraordinar imediat.

Acest congres ar urma să se organizeze anul viitor, în ianuarie-februarie, pentru validarea unei noi conduceri, în care Ciolacu ar putea să-și formeze echipa de conducere.

O altă variantă este ca Gabriela Firea să intervină în lupta pentru putere, dar deocamdată nu este clar dacă și dorește sau nu acest lucru.

Modul în care vor evolua lucrurile în PSD depinde de cum se va negocia cu puternicii lideri de organizații județene funcțiile de conducere în partid, respectiv cele de vicepreședinți, secretar general sau secretar executiv al partidului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *