spot_img

„Cel mai căutat traficant de ființe umane din lume” a fost prins și arestat. Cine este Kidane Zekarias Habtemariam

Date:

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat joi arestarea în Sudan a „celui mai căutat traficant de fiinţe umane” din lume, în cadrul unei operaţiuni internaţionale a Poliției împreună cu Interpol, potrivit AFP.

Interpol – imagine genericaFoto: Nicola Vigilanti / AP / Profimedia

Kidane Zekarias Habtemariam, vizat de două alerte roşii emise de Interpol, era şeful unei reţele infracţionale care a răpit şi escrocat sute de migranţi din Africa de Est ce voiau să ajungă în Europa, au transmis Ministerul de Interne al EAU şi Interpol.

Bărbatul, cetăţean al Eritreei, fusese arestat în Etiopia în 2020, dar a evadat în închisoare un an mai târziu şi a fost condamnat în lipsă la detenţie pe viaţă, precizează acelaşi comunicat comun, scrie Agerpres, citând AFP.

Cu sprijinul Interpol, Emiratele Arabe Unite au deschis ancheta cu privire la reţeaua lui Habtemariam şi la tranzacţiile financiare ilegale realizate de fratele acestuia.

„Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de fiinţe umane spre Europa”

Anchetatorii au reuşit localizarea traficantului în Sudan, unde a fost reținut în 1 ianuarie de poliţiştii locali, în cooperare cu autorităţile din Emirate, a anunţat într-o conferinţă de presă Said Abdoullah Al-Souwaidi, înalt responsabil din Ministerul de Interne.

  • „Cel mai căutat traficant de fiinţe umane din lume nu va mai fi în stare să-şi comită faptele reprobabile.
  • Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de fiinţe umane spre Europa, care afecta mii de migranţi veniţi din Eritreea, Somalia şi Sudan, via Libia până în Europa”, a spus oficialul citat.

Stephen Kavanagh, directorul serviciilor de poliţie din Interpol, a confirmat că traficantul era „cel mai căutat infractor” în Ţările de Jos, în Etiopia, dar şi în alte câteva state. Autorităţile din EAU, Etiopia, Ţările de Jos şi Sudan au jucat „un rol crucial” în anchetă, a transmis el într-un comunicat.

Arestarea lui Habtemariam „este dovada forţei reţelei Interpol şi a ceea ce poate fi realizat atunci când statele lucrează împreună”, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related