Cele 10 motive pentru a alege implantul dentar

0
implant dentar fast&fixed

Implantul dentar constituie o adevarata revolutie in lumea stomatologiei deoarece aceasta practica face posibila gasirea unui zambet armonios si functional pe termen lung intr-un mod eficient si rapid.

Castiga in confort de mestecat

Optarea pentru implant dentar fast&fixed este o garantie a confortului masticator. Cand lipseste un dinte, mestecatul alimentelor devine foarte dificil si recurgerea la implant face posibila gasirea unui dinte functional.

Rezultat estetic

Implantul dentar ofera un rezultat foarte natural si estetic deoarece este fixat in osul maxilarului ca o adevarata radacina dentara spre deosebire de protezele detasabile, si poate gazdui o coroana din ceramica astfel incat sa fie de aceeasi culoare si aceeasi forma ca restul  dintilor.

Dintii adiacenti pastrati

Plasarea implantului se face in deplina siguranta si nu afecteaza niciun dinte adiacent. Este suficient sa pui un surub in osul maxilarului, unde lipseste dintele si sa pui o coroana pe acesta din urma.

Masa osoasa conservata

Din cauza lipsei de stimulare, pierderea osoasa se dezvolta treptat in maxilar atunci cand lipseste un dinte. Aceasta pierdere osoasa duce la mobilitatea dintilor si exista un risc crescut de complicatii, mai ales ca afecteaza si forma fetei. Implantul dentar va proteja apoi oasele maxilarului pe termen lung prin inlocuirea dintelui, ceea ce permite ca masa osoasa sa fie din nou stimulata.

Pozitionati fara durere

Ideea de a insuruba un implant dentar in osul maxilarului poate fi infricosatoare, dar operatia este de obicei nedureroasa si se efectueaza sub anestezie locala.

Interventie rapida

Operatia de plasare a unui implant dentar este foarte rapida, de la 15 pana la 30 de minute , si necesita o singura operatie in care surubul este plasat in osul maxilarului, apoi o proteza provizorie in asteptarea vindecarii si a adaptarii implantului.

Rata mare de succes

Aceasta procedura este foarte eficienta si are o rata de succes in jur de 98% daca implantul a fost instalat corect si este bine intretinut si daca au fost respectate cele trei luni de vindecare in care proteza este plasata pe implant fara a fi complet fixata.

Solutie fiabila si sigura

Plasarea unui implant dentar este o interventie de incredere care urmeaza un protocol international strict in 2 pasi, in cadrul clinicilor. Cu mai putin de 2% esec al implantului, implantul dentar ramane solutia cea mai fiabila pentru a-ti pastra sanatatea bucala, deoarece fortele masticatorii sunt mai echilibrate si mai bine sustinute.

Longevitate mai buna

Spre deosebire de protezele sau puntile amovibile, exista o sansa de 9 din 10 ca un pacient sa isi poata pastra implanturile dentare in mai mult de 20 de ani.

Material biocompatibil

Datorita numarului tot mai mare de cazuri de alergie la nichel, implanturile sunt realizate din biomateriale de calitate precum titanul sau zirconia, care au o mare rezistenta si biocompatibilitate cu sistemul osos.

Toate informatiile necesare le gasesti pe http://dentalprivilege.ro/de-ce-implant-dentar/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *