Cele mai bune 6 comedii din istoria cinematografiei

Comedia este una dintre cele mai genurile cinematografice care ne face sa se bucure de cantitatea mare de umor si situatii amuzante pe care le oferim. Un cinematograf plin de momente si fraze de neuitat, care au devenit deja mostenire universala si care fac parte din mostenirea noastra culturala. Un gen care este indragit de cei mai pretentiosi cinefili, precum si de publicul larg, rasul fiind una dintre acele emotii capabile sa ne uneasca, sa ne faca sa ne simtim bine, sa uitam de grijile si problemele noastre si sa ne distram de minune.

Daca doriti un moment de relaxare, nu este nimic mai bun decat sa recurgeti o lista cu cele mai bune comedii din istoria cinematografiei si sa radeti de unele scene mitice ale acestui tip de cinematograf. In acest articol va oferim o selectie a celor mai iconice filme de comedie din istoria filmului . O lista in care trecem in revista acele titluri care continua sa trezeasca rasul si distractia, in ciuda trecerii timpului.

Urmariti-ne in aceasta recenzie a celor mai bune comedii din toate timpurile! Vezi lista completa cu seriale comedie pe care nu trebuie sa le ratezi!

Trebuie sa va marturisim ca realizarea acestei liste cu cele mai bune comedii din istoria filmului este intr-adevar complicata. Titlurile sunt aglomerate in memoria noastra si ar fi nevoie de mai multe articole pentru a face o compilare completa a acelor filme care merita vazute cel putin o data in viata si care, dupa ce le-ati vazut, veti zambi de fiecare data cand va amintiti.

Duck Soup, unul dintre cele mai bune filme de comedie

Si incepem aceasta lista cu unele dintre geniile comediei, unii frati au parodiat de o mie si de ori, irepetabili si de neuitat, fratii Marx . Fara sa uitam de Chaplin, Oliver si Hardy, Harold Lloyd sau oricare dintre marile benzi desenate ale filmelor mute si primele zile ale sunetului, orice titlu din filmografia Fratilor Marx te va face sa razi si sa te distrezi bine.

In „Duck Soup” (1933) veti participa la aventurile delirante in care Groucho, Harpo, Chico si Zeppo sunt implicati atunci cand fostul este numit presedinte al Libertoniei. Unul dintre cele mai bune filme de ras care te va face sa te distrezi de minune.

„Some Like It Hot”, un alt film de ras recomandat

Nici unul dintre titlurile mitice ale unuia dintre marii regizori ai comediei, inteligentei si romantismului din epoca de aur a Hollywoodului, Billy Wilder, nu poate lipsi din aceasta lista . Acest excelent regizor a combinat lumea gangsterilor, imbracamintea incrucisata si prezenta sclipitoare si sexy a Marilyn Monroe intr-unul dintre cele mai bune si mai amintite roluri comice si muzicale pentru a crea un film unic.

Cele mai delirante trucuri si dialoguri ale sale au trecut in istorie si sunt cunoscute si repetate generatie dupa generatie. Astfel, „Nimeni nu este perfect” este una dintre frazele mitice ale cinematografiei cu umor care a fost cel mai mult folosita in alte filme ca o privire sau tribut.

„Guateque”

Un alt regizor de mari comedii este Blake Edwards , fiind de neuitat seria de filme din The Pink Panther care ne-a facut sa radem ore intregi in teatre duminica anilor 60 si 70, precum si unul dintre cele mai amintite filme ale comediantului britanic Peter Vanzatori , „El guateque”.

Un film considerat unul dintre cele mai bune filme de comedie din istoria cinematografiei si care spune povestea deliranta a unui actor indian care, dupa ce a distrus filmarile unei scene scumpe dintr-un film de la Hollywood, este invitat din greseala la o petrecere care sfarseste intr-un haos nebun.

4 alte filme pline de umor pe care le recomandam

Pe langa cele deja mentionate (care sunt adevarati clasici ai genului), aici descoperim si alte dintre cele mai bune comedii din istoria cinematografiei pe care trebuie sa le cunosti. Acestea sunt:

„Frankestein tanar”

Mel Brooks si Gene Wilder au facut o recenzie hilara a unuia dintre clasicii horror. Frankestein-ul lui Mary Shelley a devenit in aceasta versiune unul dintre cele mai ingenioase si distractive filme din toate timpurile. Scenele si frazele sale sunt deja mitice in istoria cinematografiei.

„Viata lui Brian”

Inca unul dintre clasicele filmelor pline de umor si unul dintre cele mai bune filme Monty Python este „Viata lui Brian”. Un film care satirizeaza vremea lui Iisus din Nazaret prin vizibilitatile lui Brian, tanarul care este confuz in legatura cu mesia. Un film inteligent de umor care a devenit unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei.

„Ceva se intampla cu Mary”

Fratii Farrely au facut o trecere in revista a comediilor romantice si au filmat una dintre cele mai hooliganiste comedii de dragoste din cinema. Ben Stiller a inceput o cariera de film distractiva si incorecta din punct de vedere politic din anii 1990 si inceputul anilor 1900. „Zoolander” sau „Her Parents” sunt alte doua mari hituri comice ale lui Stiller.

„Prinde-l cum poti”

Una dintre cele mai de varf saghe din cinematografie a inceput cu aventurile unui locotenent de politie extravagant si inept, Frank Drebin, interpretat de Leslie Nielsen. Aceasta prima transa a fost un succes de box office si unul dintre clasicii cinematografiei din anii 80 si 90.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *