Cele mai bune atlase și hărți de perete pentru copilul tău

Școlarii au nevoie de instrumente care să le permită să-și dezvolte imaginația, creativitatea și spiritul de aventură. În acest fel vor reuși, peste ani, să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc. Atlasele de toate tipurile și hărțile pot fi astfel de instrumente minunate, mai ales dacă știm să le alegem. Care sunt cele mai bune atlase și hărți de perete pentru copilul tău? Iată câteva idei din care te poți inspira, dar reține că toate atlasele și enciclopediile sunt fascinante pentru micii curioși care au o întreagă lume de explorat.

Atlase pentru micii curioși

Pe piață există foarte multe tipuri de atlase școlare, din foarte multe domenii. Multe dintre acestea l-ar face fericit pe micuțul tău și l-ar îndemna la lectură, mai ales dacă tu i-ai povesti ce cuprinde atlasul și dacă, eventual, ai citi împreună din el și ați discuta despre lucrurile nemaipomenite despre care aflați din paginile cărții.

 • Primul meu atlas geografic ilustrat. Lumea în care trăim: face parte din colecția „National Geographic” și este un volum plin de fotografii cu oameni, locuri, animale din toate colțurile lumii. Este locul perfect de unde copilul tău își poate începe aventura cunoașterii planetei.
 • Dinozauri. Atlas ilustrat bilingv român-german: Desigur, dacă cel mic învață germană acest atlas îl poate ajuta mai mult decât crezi. Dacă nu învață germană, s-ar putea să dorească să o învețe după ce frunzărește atlasul și citește în limba română. Evident, dinozaurii nu mai există demult, cu toate acestea ei nu încetează să populeze universul misterios al copilăriei, dezvoltând, în același timp, curiozitatea celor mici. Cum arătau dinozaurii, de câte feluri erau, care dintre ei erau cei mai periculoși, de ce au dispărut, iată întrebări pe care aproape fiecare copil și le pune și cu siguranță va încerca să caute un răspuns. Acest atlas vine cu o sumedenie de imagini fascinante și detalii fabuloase despre o lume care a apus cu mult înaintea apariției omului. 
 • Atlasul lumii pentru cei mici:  chiar și cei mai mici cititori pot fi familiarizați cu lumea în care trăiesc, fiindcă acest atlas vine cu peste 100 de autocolante, dar și cu un poster cu harta fizică a lumii. Vă puteți juca, seară de seară, descoperind orașe, căutând capitale și țări, punându-vă întrebări despre oamenii care trăiesc în zone atât de îndepărtate.
 • Atlasul lumii pentru copii: vine și el cu 7 hărți mari, dar aduce și foarte multe informații fascinante despre planeta noastră. Micii cititori pot afla multe lucruri interesante despre locuitori, animale, plante, arhitectura unor orașe, obiceiurile unor regiuni.
 • Atlasul Pământului pentru aventurieri: nu degeaba se numește așa. Volumul îi ajută pe cei mici să ajungă în locurile cel mai greu de explorat de pe pământ. 
 • Prima mea enciclopedie cu lucruri foarte importante: este o enciclopedie bogat ilustrată și cu multe informații, numai bună pentru cei care abia au trecut pragul școlii. De aici au ocazia să afle multe lucruri interesante despre planetă, animale, popoare, corpul uman.
 • Marea enciclopedie pentru insecte: este o ocazie nemaipomenită de a intra în lumea fascinantă a insectelor. Zeci de gâze așteaptă să fie descoperite și analizate, prin intermediul unor pagini scrise cu imaginație și umor. Albinele, fluturii, libelulele, greierii și furnicile sunt doar o mică parte dintre acestea.
 • Enciclopedia Spațiului: copilul tău se uită adesea la cer și la stele? Pune întrebări despre Soare, despre Lună și despre spațiul dintre acestea? Atunci poate că este cazul să-l ajuți să se aventureze dincolo de granițele cunoscutului. Pune-i în bagaje o enciclopedie minunat ilustrată a universului, așa cum îl cunoaștem noi astăzi.

Hărți de perete pentru micii exploratori

 • Harta interactivă cu animale: este unul dintre cele mai moderne instrumente de învățare. O hartă reușește să fie atractivă, amuzantă, plină de informații fascinante despre lumea înconjurătoare. Toate doar la o apăsare distanță. Are dimensiuni medii și se poate integra perfect în camera oricărui copil.
 • Harta lumii pentru copii: este foarte asemănătoare hărților fizice tradiționale și poate fi considerată un punct de plecare interesant pentru noi explorări. Părinții pot completa această hartă cu alte materiale auxiliare, potrivite vârstei copilului lor.
 • Harta lumii magnetică (limba engleză): această hartă nu este numai un instrument dedicat cunoașterii și explorării, ci și un element decorativ, foarte atractiv din punct de vedere vizual. Copilul tău va avea multe întrebări de pus atunci când va consulta harta, iar discuțiile pe care le veți purta vor fi cu adevărat instructive.

Acestea au fost câteva dintre opțiunile pe care le ai, dar cu siguranță vei descoperi mult mai multe dacă vei face o minimă cercetare pe cont propriu. Un singur lucru trebuie remarcat, atlasele și hărțile de perete sunt instrumente fabuloase care dezvoltă curiozitatea, spiritul de aventură și nevoia de cunoaștere a copilului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *