Cele mai bune materiale pentru mobila din baie

Mobila din baie este supusă unor condiții adverse, adesea, de la umiditate ridicată, la picături de apă, în cel mai bun caz, sau pete și stropituri de săpun și alte lichide. De aceea, materialul din care este realizată trebuie să fie adecvat.

Iată din ce materiale poate fi compus un mobilier baie:

1. MDF

MDF este un material de bază pentru mobilier în general, dar și pentru mobilier baie, fiind ieftin. Acest material este format din diverse plăci de lemn.

Avantaje: Bineînțeles, prețul unui mobilier baie din MDF este relativ scăzut.

Dezavantaje: Datorită substraturilor din lemn cu diferite plăci, proces care implică folosirea de pastă și materiale adezive, predispuse la fenomenul de fisurare, este afectat efectul de impermeabilizare.

2. Ceramică

Cel mai nou trend în materie de băi este să folosești un blat de baie direct din materiale ceramice.

Avantaje: Îngrijire ușoară, poate reflecta pe deplin curățenia.

Dezavantaje: Ceramica este un obiect fragil, iar dacă este lovită puternic este ușor de deteriorat.

3. PVC

PVC este un planou de plastic, care are o rezistență excelentă la apă și este un material rezistent la umezeală.

Avantaje: Culori bogate, rezistență la temperaturi ridicate, ușor de curățat.

Dezavantaje: Rezistența chimică nu este mare.

4. Stejar

Stejarul ca bază principală pentru mobilier baie poate fi folosit dacă este folosit un tratament impermeabil cu vopsea.

Avantaje: Sănătatea mediului, natural, elegant și grațios.

Dezavantaje: Scump

5. Oțel inoxidabil

Prelucrarea oțelului inoxidabil de înaltă calitate este realizată prin mai multe procese, astfel că acest material este potrivit adesea și pentru mobilier baie.

Avantaje: Performanță bună, rezistent la apă, durabil, ecologic, rezistent la umiditate, rezistent la mucegai, rezistent la rugină, mai mult stil, un design rafinat.

Dezavantaje: Caracterul practic nu este puternic și materialul este greu. În același timp, prinde foarte ușor urme de săpun sau șamponul, iar aceste substanțe afectează oțelul inoxidabil, făcându-l ușor întunecat și să își piardă strălucirea originală.

6. Bambus

Bambusul nu este doar natural, ci și flexibil în ceea ce privește calitatea materialului. Este netoxic și inofensiv. Emisiile sale sunt aproape zero. Este un material foarte sănătos și ecologic pentru mobilier baie. Tehnologia de extracție prin carbonizare separă uleiul și extractul de zahăr din bambus pentru a îmbunătăți performanța impermeabilă, rezistența la umiditate, rezistența la abraziune, rezistența la acid, protecția mediului și rezistența la deformare a mobilierului din bambus.

Avantaje: Bambusul are proprietăți fizice excelente, are o duritate mare (duritatea este mai bună decât a stejarului) și are o bună stabilitate și o durată lungă de viață. Este mai potrivit pentru utilizarea pentru mobilier baie decât alte produse din lemn.

Dezavantaje: Mai puțină culoare, nu este ușor de prelucrat în alte culori, preț ridicat.

7. Aluminiu

Aluminiul este un material ecologic pentru baie, în special pentru chiuvete și blaturi, rentabil și mai ieftin decât alte materiale.

Avantaje: Absolut rezistent la apă, rezistent în timp, anticoroziv, rezistent la acid și la substanțe alcaline, anti-acarian. Suprafața este netedă, lină, curată și are o durată lungă de viață.

Dezavantaje: Ușor de zgâriat și rezistență scăzută la presiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *