Cele mai mari avantaje ale pudrei de aronia

Pudra de aronia este obţinută din fructele de aronia, o plantă bogată în antioxidanţi, care ajută celulele să rămână protejate de toate daunele care sunt provocate de radicalii liberi. Acumularea de radicali liberi poate să genereze stres oxidativ la nivel celular ceea ce va duce la o serie de afecţiuni cronice importante, aşa cum sunt bolile de inimă şi cancerul.

Pudră de aronia conţine antioxidanţi puternici

Pudră de aronia are în compoziţie polifenoli, aceştia fiind un grup de antioxidanţi care include şi acizi fenolici, flavone şi antocianine. Studiile făcute în laborator indică faptul că aceşti antioxidanţi au capacitatea de a inhiba activitatea pe care radicalii liberi o au la nivelul întregului organism. De asemenea, fructele prezintă şi o activitate antioxidantă superioară. În plus, aceste fructe reduc stresul celular indus de medicamentele antipsihotice în 24 de ore.

Fructe bogate în vitamina C cu efect anticancer

Aceste fructe bogate în vitamina C au efecte anticanceroase dovedite ştiinţific:

–    studiile de testare pe animale arată că antocianii din boabele de aronia pot să oprească activitatea celulelor canceroase;

–    studiile au constatat că 50 mg de extract de aronia au redus creşterea celulelor canceroase în colon cu 60 de procente în 24 de ore. se consideră că activitatea antioxidantă puternică a antocianinelor este responsabilă de efectul acesta de suprimare;

–    extractele din boabele de aronia reduc stresul oxidativ care poate genera cancer de sân;

Aronia ajută în sănătatea inimii

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, aronia este cea care îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi ajută organismul în următoarele moduri:

–    aronia ajută persoanele cu sindrom metabolic – inclusiv pe cele care au un nivel ridicat de trigliceride şi colesterol;

–    studiile făcute pe subiecţi cu sindrom metabolic care au luat zilnic 300 mg de aronia au dovedit efecte asupra markerilor de sănătate;

–    sucul de aronia scade semnificativ colesterolul rău şi trigliceridele.

Aronia oferă sprijin imunitar

Boabele de aronia sunt cele care întăresc sistemul imunitar şi îl susţin. Studiile au dovedit că boabele de aronia au efecte antibacteriene puternice şi elimină Escherichia Coli şi Bacillus Cereus. Efectul acesta este dat de faptul că bacteriile nu mai pot produce scutul protector numit biofilm în prezenţa substanţelor din sucul de aronia.

Fructele de aronia pot să reducă totodată şi inflamaţia prin inhibarea eliberării de substanţe pro-inflamatorii, aşa cum este factorul de necroză tumorală alfa şi interleukina, care pot să sporească sănătatea imunitară. Un studiu efectuat pe şoareci a dovedit că acidul elagic şi miricetina din extractul de boabe de aronia pot să protejeze contra virusului gripal.

Aronia poate fi consumată ca atare sub formă de fructe proaspete sau uscate, însă multe persoane nu se pot acomoda cu efectul de uscare a gurii. Un alt mod de a consuma aronia este sub formă de piure şi suc, boabele de aronia şi sucul lor putând fi combinate cu fructe precum ananasul pentru băuturi răcoritoare. De asemenea, se poate folosi pudră de aronia pentru a prepara băuturi sau pentru a fi inclusă în diverse preparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *