Centrale termice pe gaz: argumente pro

În prezent, gazul rămâne totuși unul dintre cele mai ieftine tipuri de combustibil convențional. Încălzirea cu gaz este foarte răspândită în zilele noastre, nu doar în marile orașe, dar și în localitățile rurale. Acest sistem de încălzire este disponibil marelui public, firmele întrecându-se în oferte de vânzare centrale termice pe gaz, instalare, întreținere ulterioară. Iar gama de prețuri este extrem de vastă. Pentru o astfel de încălzire este suficient ca să existe posibilitatea racordării la conducta de gaz.

Centrala termică pe gaz, o alegere frecventă a românilor

În general, sistemul de încălzire cu gaz este prezentat sub forma unui echipament special

(centrală termică plus elemente accesorii) care datorită combustiei gazelor naturale, primește energie termică în volumul necesar. Totuși, trebuie spus că este nevoie de cheltuieli mereu crescute pe măsură ce tarifele la gaze cresc, atât pentru a realiza încălzirea corespunzătoare a locuinței, cât și pentru încălzirea apei menajere.

În timpul construcției oricărei case, vine un moment în care trebuie să alegi cum să o încălzești. În ciuda multor soluții noi, încălzirea cu gaz rămâne încă una dintre opțiunile cele mai des alese.

Instalația de gaz din casă asigură numai încălzirea spațiului (o sobă simplă sau un șemineu funcționând cu o asemenea alimentare) sau, dacă este vorba de o centrală termică, în mod complex, prin încălzirea apei din care o parte va ajunge la calorifere, iar restul este apă menajeră.

Pentru ca întregul să funcționeze eficient, este necesar un cazan de încălzire – cel mai adesea situat la subsol, în “camera cazanului” cu mai este ea denumită. Gazul este distribuit prin conductele amplasate în pereți și/sau sub podea (în cazul încălzirii moderne prin pardoseală cu gaz), iar ca elemente terminus ale instalației sunt radiatoarele.

Încălzirea casei cu gaz este în general simplă și fără probleme. Funcționarea cazanului este controlată de un panou special unde utilizatorul setează cu ușurință temperatura și orele de funcționare ale centralei termice respective.

Întreținerea instalației termice cu gaz trebuie efectuată o dată pe an de persoane autorizate.

În acest scop, un specialist trebuie  chemat ca să evalueze etanșitatea echipamentului și ale starea celorlalte elemente componente.Această inspecție se face cel mai bine la începutul toamnei, înainte de începerea sezonului de încălzire.

Dacă vrei, specialistul autorizat este un soi de coșar modern care îți dă ok-ul pentru folosirea centralei termice respective la începutul anotimpului friguros.

Încălzirea cu gaz este posibilă prin conectarea la o rețea de gaz externă, adică o conductă de gaz și este necesar ca să instalați conexiunea respectivă și instalarea elementelor componente: țevi, calorifere și cazan.

Avantajele centralelor termice pe gaz

1. Modelele de centrale termice pe gaz nu au dimensiuni voluminoase, ceea ce este foarte convenabil pentru utilizatorii casnici deoarece pot fi instalate și în încăperi mici.

2. Sunt extrem de simplu și convenabil de utilizat dacă sunt configurate corect.

3. În timpul funcționării, nu există probleme speciale care să dea bătăi de cap utilizatorilor. Cazanul pe gaz nu necesită multă întreținere. Totuși, este nevoie ca să efectuați anual o verificare a instalației pentru a scăpa de orice umbră de îngrijorare.

4. Toate modelele de centrală termică pe gaz funcționează silențios, de aceea nu provoacă disconfort celor din casă.

5. Centralele de acest gen se alimentează cu un combustibil încă accesibil ca preț.

6. Centralele termice pe gaz actuale sunt garantate vreme îndelungată, dacă li se asigură cu o îngrijire corectă și sunt utilizate conform indicațiilor fabricantului.

7. Unul dintre principalele motive pentru care proprietarii de case aleg să folosească încălzirea cu gaz este întreruperea foarte rară, practic neglijabilă, a furnizării acestui combustibil, spre deosebire de electricitate, de exemplu. Acest lucru este important mai ales în locuințele situate la marginea orașelor sau a satelor.

Atunci când alegi o centrală termică pe gaz, asigură-te că modelul este adaptat la condițiile în care locuiești, astfel încât în ​​viitor să nu fie probleme. Când alegi un model de cazan, trebuie ca să  iei  considerare toate avantajele și dezavantajele pe care le are, pentru a putea face alegerea corectă. La urma urmei, acum încălzirea cu gaz este destul de populară, motiv pentru care există un număr mare de modele de la diverși producători. Dar, până la urmă, alegerea este a ta.

Intră pe aleroma.ro acum pentru a vedea oferta nouă de centrale termice pe gaz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *