Centralele termice, pericolul ascuns din apartamente…. | NEWS 2.0Laszlo Attila a acordat un interviu în cadrul căruia a răspuns şi întrebărilor venite, în direct, de la cei care au urmărit emisiunea, scrie dcnews.ro. Una dintre problemele ridicate de către o ascultătoare care a sunat în timpul emisiunii este legată de centralele de apartament şi informaţiile potrivit cărora acestea ar da noxe periculoase pentru sănătatea oamenilor.

“Trebuie să explic puţin despre ce este vorba: timp de 4 ani am fost viceprimar al Clujului şi atunci am fost căutat de un distins profesor, domnul Benga, domnia sa a lucrat împreună cu domnul profesor Palade în Statele Unite. Domnia sa mi-a pus la dispoziţie un studiu clinic pe care l-a făcut pe durata a 15 ani în care a monitorizat starea de sănătate a populaţiei care stă la bloc, pe nivele, şi le-a comparat cu starea de sănătate de dinaintea montării de centrale termice, pe nivele. Domnia sa stă la etajul patru, acolo unde situaţia este mai gravă decât la parter, de exemplu”, a explicat senatorul.

Citeşte şi Descoperire MACABRĂ într-un apartament din Medgidia. Tragedia ar fi avut loc cu mai multe zile în urmă

Statisticile sunt îngrijorătoare

Legislaţia actuală şi cea în construcţii a impus instalarea coşurilor şi aducerea lor deasupra nivelului maxim al clădirii, iar domnia sa, prin 2011, a actualizat acest studiu prin care a semnalat că suntem în situaţia în care ne-ar sta în faţa unui geam deschis o maşină cu motorul pornit. La ora actuală, în localităţile mari unde s-a renunţat la sistemul de încălzire centralizat, la populaţia în vârstă, pe lângă faptul că au crescut exponenţial bolile respiratorii şi cardiace au început să apară şi nanoparticulele de cărbune în ţesutul nervos.

“Există o soluţie tehnică foarte simplă: trebuie făcut un coş comun şi introduse aceste coşuri care vin de la fiecare centrală de apartament. Eu am trimis, la acea vreme, o solicitare la Ministerul Dezvoltării. Cred că acest lucru va trebui reluat, pentru că nu este deloc în regulă. Statisticile sunt îngrijorătoare”, a declarat senatorul Laszlo Attila.

 

loading…

NEWS2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *