cere democraţilor şi republicanilor să se unească împotriva abuzurilor marilor companii din tehnologie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Într-un articol de opinie pentru „The Wall Street Journal”, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, consideră că cele două mari partide americane, Democrat şi Republican, pot lupta, împreună, împotriva abuzurilor marilor companii din tehnologie, cunoscute sub denumirea „Big Tech”.

 

„Congresul poate găsi puncte comune pentru protecţia vieţii private, competiţiei şi copiilor americani,” consideră liderul SUA.

Preşedintele Biden îi îndeamnă pe democraţi şi republicani să se unească pentru a adopta o legislaţie bipartizană puternică pentru a trage la răspundere Big Tech. 

 

„Riscurile pe care Big Tech le prezintă pentru americanii de rând sunt clare. Companiile Big Tech colectează cantităţi uriaşe de date despre lucrurile pe care le cumpărăm, site-urile web pe care le vizităm, despre locurile în care mergem şi, cel mai îngrijorător dintre toate, despre copiii noştri.” 

 

Conform preşedintelui SUA, milioane de tineri se luptă cu intimidarea, violenţa, traumele şi sănătatea mintală. „Trebuie să tragem la răspundere companiile de social-media pentru experimentul pe care îl desfăşoară asupra copiilor noştri pentru profit,” a adăugat liderul SUA.

 

Joe Biden acuză marile companii tehnologice că, pentru a-i menţine pe americani pe platformele lor, folosesc datele personale ale utilizatorilor pentru a-i direcţiona către conţinut extrem şi polarizant. Mai mult, reţelele de socializare şi alte platforme au permis comportamente abuzive şi chiar criminale, cum ar fi urmărirea cibernetică, exploatarea sexuală a copiilor, pornografia neconsensuală şi vânzările de droguri periculoase.

 

Liderul american acuză companiile Big Tech că au scos firmele mici de pe platformele lor, sau le-au dezavantajat şi taxat exagerat, ceea ce îngreunează concurenţa şi creşterea şi, prin urmare, sufocă inovaţia.

 

Preşedintele Joe Biden propune trei direcţii de acţiune pentru a combate abuzurile BigTech: protecţie federală pentru viaţa privată a americanilor, Big Tech să fie trase la răspundere pentru conţinut şi algoritmi şi o competiţie mai mare în acest sector.

Referitor la protecţia federală a vieţii private, se doreşte impunerea unei limite clare faţă de colectarea, folosirea şi împărtăşirea informaţiile personale de către marile companii. Liderul american consideră că nu este de ajuns să ţi se spună ce date sunt colectate, ci unele informaţii, cum ar fi istoricul accesărilor pe internet, convorbirile personale, localizarea, starea sănătăţii, să nu fie accesate de companii deloc. Această protecţie trebuie să fie chiar mai puternică pentru tânăra generaţie, consideră Biden.

 

Referitor la tragerea la răspundere a Big Tech pentru conţinut şi algoritmi, liderul SUA doreşte schimbarea legislaţiei care în prezent protejează marile companii când e vorba să răspundă în faţa legii de conţinutul postat pe platformele lor.

 

În al treilea rând, preşedintele Americii acuză marile companii că le exclud pe cele mici, de familie, sau le taxează exagerat şi propune o legislaţie care să încurajeze competiţia şi să garanteze un tratament corect, tocmai pentru a permite inovaţia.

Chiar dacă sună bine, misiunea preşedintelui Biden este una destul de dificilă. Este cunoscută influenţa giganţilor hi tech din grupul GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft) în viaţa politică americană, Wall Street Journal arată că într-un singur an companiile Big Tech au cheltuit 100 milioane dolari în lobby şi publicitate pentru a-şi promova interesele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img