Certificate BREEAM – obținere și funcționare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În România ultimilor ani s-au construit la foc automat o mulțime de clădiri noi, mai ales pentru a fi date în folosință ca locuințe rezidențiale sau birouri. Acest lucru a dus la creșterea poluării de mediu, accentuarea încălzirii globale și influențarea negativă a sănătății oamenilor și viețuitoarelor. De aceea, luarea unor măsuri pentru diminuarea acestor efecte a devenit extrem de urgentă. Astfel, proiectele de infrastructură, planurile clădirilor și toate detaliile care țin de sustenabilitatea unei afaceri, trebuie să urmărească anumite reguli destul de stricte. De asemenea există și certificări adiționale, care odată obținute ridică afacerile la un nivel superior. 

Ce trebuie să știi despre Certificarea BREEAM?

  • Ce înseamnă BREEAM? 

Civilizația umană este într-o continuă dezvoltare. Nu se poate opri evoluția lucrurilor doar pentru a se evita anumite efecte negative asupra mediului. Cu toate acestea, se pot lua măsuri pentru diminuarea poluării în cele mai populare industrii din lume, cum este cea a construcțiilor. Termenul BREEAM este o abreviere a ”Building Research Establishment Environmental Assessment Method”, reprezentând un standard care evaluează cât de sustenabilă este o construcție și ce impact poate avea ea asupra mediului înconjurător. Important este ca antreprenorii să cunoască faptul că ea nu trebuie obținută în mod obligatoriu, așa cum sunt actele de reglementare puse la dispoziție de Stratos, însă este un avantaj major pentru cei care vor să aibă o afacere eficientă și prietenoasă cu natura. Este un plus pentru orice business și vine la pachet cu o mulțime de avantaje pe termen lung. 

  • Cum se obține BREEAM?

O astfel de certificare este realizată de companii independente, nu de către stat. Acestea supun proiectele sau activitatea unei firme la o analiză destul de riguroasă, prin care se stabilește dacă certificarea poate fi sau nu aprobată. Se oferă punctaje pentru aspecte diverse pe care un plan le poate îndeplini. Impactul proiectului trebuie să fie unul benefic, de durată, rezistent, să ofere valoare ecologiei și biodiversității, printre altele. De exemplu, se acordă punctaje pentru consumul de resurse, gradul de confort, sănătatea, bunăstarea și siguranța lucrătorilor, locuitorilor și vecinilor, reducerea emisiilor de carbon, se punctează tehnologiile inovatoare utilizate, prevenirea poluării sau accesul la mijloace de transport sustenabile. După oferirea calificativelor, se obține un rating, de la ”Acceptable”, până la ”Good” sau ”Outstanding”. 

  • Care sunt avantajele BREEAM? 

Dacă un proiect primește o astfel de certificare, se va bucura de o mulțime de avantaje. Practic, ea oferă garanția că bunăstarea oamenilor, nivelul calității vieții acestora sau resursele naturale nu sunt influențate într-un mod negativ de către clădirile în cauză. Acest lucru nu va face decât să atragă investitori, să mărească prețul zonelor și să aducă venituri mai mari pentru antreprenori. 

Așadar, acum știi ce este certificarea BREEAM și cum se poate obține. Ia în considerare faptul că reprezintă un plus pentru fiecare proiect, mai ales în industria construcțiilor, și poți beneficia de pe urma lui. 

Sursa foto: Shutterstock.com

spot_imgspot_img