Charles Sobhraj, criminalul în serie care a inspirat serialul „Șarpele”, a fost eliberat și se îndreaptă spre Franța

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Charles Sobhraj, un criminal în serie francez care ar fi omorât mai mulți turiști occidentali în anii 1970 și 1980, a fost eliberat vineri dintr-o închisoare din Nepal, după aproape două decenii după gratii, relatează Reuters. El inspirat serialul BBC/Netflix „Şarpele”.

Charles Sobhraj pleaca spre Franta dupa ce a fost eliberat din inchisoareFoto: Atish PATEL / AFP / Profimedia

Cetăţeanul francez în vârstă de 78 de ani este suspectat că a ucis peste 20 de turiști occidentali pe „traseul hippie” prin Asia, de obicei punându-le droguri în mâncare sau băutura.

El a părăsit Nepalul vineri seara cu un zbor către Doha, în drum spre Paris, a declarat Katak Rawal, un oficial al aeroportului din Kathmandu.

Nepalul i-a interzis lui Sobhraj să intre în țară timp de 10 ani, a declarat Pradashanie Kumari, director general interimar al departamentului de imigrație.

Un tribunal a hotărât eliberarea lui din închisoare, unde a ispășit 19 ani, invocând vârsta sa înaintată.

După eliberare, Sobhraj a declarat agenţiei de presă AFP: „Mă simt grozav… Am multe de făcut. Trebuie să dau în judecată o mulţime de oameni. Inclusiv statul Nepal”.

Sobhraj a fost încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Kathmandu din 2003, când a fost arestat sub acuzația de ucidere a turistei americane Connie Jo Bronzich în 1975.

A fost supranumit „ucigașul în bikini” în Thailanda și „șarpele”, pentru abilitatea sa remarcabilă de a scăpa de poliţie şi de a evada. El inspirat un serial TV cu acelaşi nume, produs în 2021 de BBC şi Netflix. Filmul (The Serpent) povesteşte cum, timp de ani de zile, Charles Sobhraj a evitat legea în toată Asia, în timp ce ar fi drogat, jefuit şi ucis excursionişti de-a lungul aşa-numitului „traseu hippie”. Fostul diplomat olandez Herman Knippenberg a colaborat cu autorităţile pentru a-l captura.

În timp ce se afla în închisoare, Sobhraj s-a căsătorit cu Nihita Biswas, o femeie nepaleză cu 44 de ani mai mică decât el, în 2008.

„Sunt fericit și am un mare respect pentru sistemul nostru judiciar și Curtea Supremă”, a declarat soacra lui Sobhraj, Sakuntala Thapa, pentru ANI, după ce a fost anunțată vestea eliberării sale.

Câțiva ani mai târziu, a fost găsit vinovat și pentru uciderea prietenului canadian al lui Bronzich, Laurent Carriere.

El a fost, de asemenea, suspectat de multe alte crime, inclusiv în Thailanda, unde poliția spune că ar fi drogat și ucis șase femei în anii 1970, dintre care unele au apărut moarte pe o plajă din apropierea stațiunii Pattaya.

Sobhraj a fost închis în India pentru că a otrăvit un grup de turiști francezi în capitala, New Delhi, în 1976, înainte de a putea fi judecat pentru acuzațiile care îi sunt aduse în Thailanda.

A evadat din închisoarea Tihar din India în 1986, după ce i-a drogat pe gardienii închisorii cu prăjituri, în care le-a pus somnifere.

Poliția l-a arestat pe Sobhraj câteva zile mai târziu la un restaurant din statul indian Goa.

„M-am apropiat de masă și am spus „tu ești Charles””, a declarat Madhukar Zende, ofițerul de poliție care l-a prins în Goa, pentru ziarul The Indian Express, într-un interviu publicat vineri.

A fost închis în India până în 1997, când s-a întors în Franța.

Criminalul s-a întors în cele din urmă în 2003 în Nepal, una dintre puţinele ţări în care încă era căutat în mod activ. A fost arestat şi condamnat la închisoare pe viaţă în Kathmandu, potrivit News.ro.

Numărul adevărat al victimelor sale rămâne necunoscut.

spot_imgspot_img