„Chiar şi tomatele au nevoie de vacanţă!”. De ce Burger King şi McDonald’s au scos roşiile din burgerii vânduți în India

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Burger King şi McDonald’s au scos roșiile din burgerii pe care-i vând în India, unde preţul acestora a crescut de peste patru ori din cauza recoltelor proaste, conform AFP şi Reuters.

Burger de la Burger KingFoto: Robert309 | Dreamstime.com

„Chiar şi tomatele au nevoie de vacanţă!”, îşi previne cu umor clienţii indieni lanţul fast-food Burger King cu privire la dispariţia tomatelor din burgeri, „din cauza condiţiilor imprevizibile cu privire la calitate şi aprovizionare”. Afişele din restaurantele lanțului dau asigurări că compania face „tot ceea ce poate pentru readucerea tomatelor în bugeri”.

În India, roșiile au devenit un produs de lux în ultimele luni. Ploile musonice au afectat recoltele şi lanţul de aprovizionare, făcând ca preţul tomatelor să crească de patru ori şi jumătate în decurs de un an.

„Tomatale costă de acum mai mult ca benzina”, scria revista Time la sfârşitul lui iulie.

Inflația

Înaintea Burger King, alţi giganţi din sectorul fast-food au decis să scoată roşiile din produse. McDonald’s a invocat „probleme sezoniere”, iar Subway, „probleme de calitate”.

Pentru atentuarea presiunii asupra preţurilor, Guvernul a ridicat restricţile impuse importului de tomate din Nepalul vecin.

Tomatele au devenit un produs de lux, însă toate produsele alimentare se confruntă cu o inflaţie generalizată în India. Preţul legumelor a crescut cu 37% în decurs de un an, potrivit Reuters.

La sfârşitul lui iulie, India a interzis exportul orezului alb care nu este basmati, pentru a-şi securiza aprovizionarea populaţiei din cauza recoltelor proaste şi a creşterii preţurilor.

Produsele lactate nu sunt scutite nici ele.

Subway nu mai oferă, de ani de zile, feliile de brânză pe care le oferea gratuit în sandviciurile sale şi le-a înlocuit cu un „sos de brânză”, care este de două ori mai ieftin.

Inflaţia este o provocare şi pentru Guvernul premierului Narendra Modi, cu mai puţin de un an înaintea alegerilor din 2024.

(Sursa: News.ro / Foto: Dreamstime.com)

spot_imgspot_img