China le răspunde americanilor! Beijingul acuză o manipulare politică – Capital

China le răspunde americanilor!

Miercuri, 28 mai, Joe Biden a cerut comunității serviciilor de informații să-și grăbească eforturile pentru a putea stabili o concluzie definitivă privind punctul de origine al COVID-19. Astfel, Biden vrea să primească un raport în trei luni.

Anunțul a fost făcut în contextul în care ipoteza conform căreia SARS-CoV-2 a fost creat în laborator este luată în considerare de către autoritățile americane.

Drept replică, Ministerul de Externe din China a acuzat americanii de „manipulare politică și aruncarea vinei”, respingând orice legătură între COVID-19 și laboratorul de cercetare din Wuhan.

Răspunsul oferit de autoritățile din China

Purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, a declarat că SUA arată astfel că „nu-i pasă de fapte sau adevăr și nu are niciun interes pentru un studiu serios, bazat pe date științifice, privind originea virusului”, conform informațiilor transmise de bbc.com

„Scopul lor este să folosească pandemia pentru a stigmatiza, pentru a manipula politic și pentru a arunca vina. Nu au niciun respect pentru știință, sunt iresponsabili cu viețile oamenilor și împiedică eforturile concertate în lupta cu virusul”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe de la Beijing.

Teoria unui accident de laborator

Multă vreme respinsă de majoritatea experților, teoria unui accident de laborator în orașul Wuhan (provincia Hubei, centrul Chinei) a revenit în forță în ultimele săptămâni în dezbaterea americană. Cererile de investigații aprofundate se înmulțesc în comunitatea științifică.

Lucrările guvernului american, care se concentrează pe două ipoteze – origine animală său scăpare din laborator – nu au permis să se ajungă până acum la o concluzie.

Duminică, Wall Street Journal a afirmat că a avut acces la informații inedite ale serviciilor de informații americane, care raportează că trei cercetători de la Institutul de virusologie din Wuhan au prezentat din noiembrie 2019 “simptome compatibile atât cu cele ale COVID-19 cât și cu cele ale unei infecții sezoniere” – simptome care au necesitat tratament în spital. Informații “complet false”, potrivit Beijingului.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *