Cilindri hidraulici si cilindri pneumatici

Cilindrii hidraulici sunt utilizați pentru lucrări pe echipamente staționare și mobile, într-un spațiu închis și deschis la temperaturi ambientale de la +45 la -60 C, folosind ulei mineral. Corpul este căptușit cu cilindri din țevi fără sudură, laminați la cald. Cilindrii hidraulici sunt fabricați cu și fără blocare hidraulică. Există tipuri de cilindri hidraulici cu două sau patru găuri subacvatice pentru ulei mineral, una sau două deschideri de intrare și ieșire. Cilindrii hidraulici sunt proiectați pentru a deplasa sarcini, unități, mecanisme și alte articole, în scopul de a reduce costurile forței de muncă. Aceste produse funcționează pe uleiuri minerale cu o vâscozitate de 17-30 la o temperatură de funcționare de la + 10 grade C până la + 50 grade C, o presiune nominală de până la 10 MPa, cu o viteză de mișcare a tijei sau pistonului de până la 0,25 m / sec.

Conform metodei de fixare, cilindrii hidraulici pot fi pe picioare, pe știfturi, pe o flanșă. Un cilindru hidraulic cu acțiune simplă funcționează printr-o tijă retractabilă, care la rândul său creează presiunea de lucru a sistemului de fluid în cavitatea pistonului. Lanseta revine la poziția inițială datorită forței arcului tijei.

Cilindri hidraulici cu efect dublu

Cilindrul hidraulic cu acțiune dublă se bazează pe principiul mișcării pistonului înainte și înapoi. În consecință, presiunea fluidului de lucru se formează simultan în cavitățile tijei și pistonului. Forța tijei, atunci când se utilizează mișcarea înainte, este de câteva ori mai mare decât în mișcare inversă. Diferența de forță de presiune se realizează datorită funcționării zonelor tijei și pistonului, care diferă între ele. Acest sistem cu acțiune dublă se dovedește a fi necesar pentru echipamente speciale, cum ar fi un buldozer (ridicarea și coborârea lamelor buldozerului).

Cilindri pneumatici

Cilindrii pneumatici sunt proiectați pentru a deplasa mecanisme și echipamente cu un element de lucru al tijei și cilindrului. Tipurile de cilindri pneumatici sunt fabricați și utilizați pentru frânare, amortizare, mecanisme de ridicare și unități. Forța de lucru a cilindrilor pneumatici este de la 100 mm la 1600 mm, cu un posibil diametru al cilindrului de la 100 mm la 400 mm. Aceste dispozitive funcționează pe aer comprimat suflat de echipamentul compresorului, cu o presiune creată în cavitatea de lucru a cilindrului de 1,0 MPa, temperatura de la – 45 grade С până la + 60 grade С și viteza de mișcare a tijei până la 1 m / s. Prin metoda de fixare, echipamentul poate fi pe pivot, pe picioare, pe o flanșă.

Cilindru pneumatic cu tijă de piston cu sens unic

Cilindrii pneumatici cu acțiune dublă cu tijă de piston unidirecțională sunt utilizați cel mai mult datorită simplității lor de proiectare, versatilității, capacității de a controla viteza de deplasare înainte și înapoi și a compactității. Tija  este o parte care este conectată la piston și transferă mișcarea și forța de la piston la țintă. Inelul de cauciuc împiedică pătrunderea contaminanților în cavitatea cilindrului de aer. Supapa tijei asigură etanșeitatea camerei tijei.

Bucșa de ghidare este fabricată din material antifricțiune și servește ca suport de ghidare pentru tija cilindrului pneumatic. Manșonul este o cameră cilindrică în care pistonul se mișcă. Diametrul interior al căptușelii este determinat de diametrul pistonului, lungimea căptușelii fiind determinată de mișcarea pistonului. Pistonul este partea mobilă a cilindrului pneumatic, care se deplasează în manșon, împărțind cavitățile acestor cilindri pneumatici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *