CINCI pași prin care îți poți face propria trupă de muzică

0
1

Visul tău este să ai propria trupă alături de care să ai concerte, să fii invitat la diverse evenimente și să ai turnee prin țară sau chiar în afara ei? Ei bine, chiar dacă ai putea fi intimidant sau nu foarte încrezător în reușită, să știi că poți realiza acest lucru. Trebuie doar să iei inițiativă și să faci toți pașii pe care-i implică formarea unei trupe. Pentru asta trebuie să ai un plan bine pus la punct, iar după ce-l pui în aplicare să ai doar puțină răbdare. 

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă îți dorești ca în viitorul apropiat să susții concerte alături de propria ta trupă

  1. Găsește-ți colegii de trupă

Primul lucru și cel mai necesar pentru a-ți forma o trupă? Membrii acesteia. În mod normal ai avea nevoie de un baterist, un chitarist, un basist și un solist. Însă și un trio, dintre care un toboșar și un chitarist poate funcționa perfect. Dacă încă nu veți dispune încă de la început de instrumentele necesare, poți opta pentru o tobă și o chitară electrică de la McMusic, întrucât poți să vizitezi magazinul lor online și să alegi de acolo intrumentele care se potrivesc cu preferințele și așteptările tale și ale echipei. 
2

2. Decide-te asupra stilului de muzică

Acest aspect va fi decis la prima întâlnire cu întreaga trupă. Atunci veți vorbi despre artiștii voștri preferați, despre ce ascultați în mod obișnuit și care sunt genurile muzicale pe care le aveți în comun. Unul dintr voi a scris deja anumite versuri? Vezi spre ce direcție se îndreaptă acestea. În urma acestei discuții cu siguranță vă veți decide asupra unui stil de muzică care să fie plăcut de către viitorul vostru public. În orice caz trebuie să alegeți ceva care să fie cântat în mod natural de către întreaga echipa, iar solistul să se simtă confortabil cu genul ales. 

3. Găsește un loc în care să exersați

Cu siguranță nu e atât de dificil să găsiți un loc în care să puteți exersa. La subsol, în garaj, într-o încăpere de depozitare sau oricare loc liber în care vă puteți desfășura. Asigură-te doar că nu veți avea probleme din cauza locului ales. Muzica prea tare s-ar putea să atragă plângeri din partea vecinilor. O cameră izolată fonic ar fi un spațiu ideal. 

4. Stabiliți numele band-ului și look-ul vostru caracteristic

Pentru nume gândiți-vă la ceva reprezentativ pentru fiecare în parte, ceva care poate fi ușor ținut minte, să-ți rămână întipărit în minte, să fie sonor și original. În ceea ce privește outfitul, nu este necesar să purtați uniformă însă purtați articole vestimentare asemănătoare, în aceeași temă astfel încât spectaclul pe care urmează să-l susțineți să fie unul complet. 

5. Răspândește vestea

Odată ce totul este pus la punct, fă în așa fel încât cât mai mai mulți oameni să afle despre voi. Afișează postere, creează evenimente pe rețelele de socializare, spune-le tuturor prietenilor, rudelor și cunoștințelor. Folosește orice mijloc pe care-l ai la dispoziție pentru a targe cât mai multă lume la concertele tale. În plus proprietarul localului în care veți cânta va remarca și aprecia acest lucru și te va dori acolo și cu alte ocazii. 

În concluzie, dacă îți dorești să ai propria trupă muzicală atunci formează-ți echipa de care ai nevoie, alege acei oameni cu care vei putea rezona, decideți împreună un stil, începeți să scrieți versuri, exersați, iar în final trebuie să vă programați cât mai multe apariții.

Sursa foto: unsplah.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here