Cine ar putea să-i ia locul lui Iohannis! Omul de la PSD care ar putea fi viitorul președinte al României – Capital

Alexandru Rafila, candidat la alegerile prezidențiale din 2024? Marcel Ciolacu ar fi premier

„Nu exclud să candidez în 2024”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24, înainte de a fi întrebat dacă l-ar nominaliza ca premier pe Marcel Ciolacu în eventualitatea în care ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024.

„Cu siguranță! Nu aș avea nici o ezitare să-l numesc. E un om dinamic, știe să negocieze (…) are o experiență în zona politică încât să gestioneze cu succes un guvern”, a răspuns deputatul PSD.

Este importantă nominalizarea unei echipe

De asemenea, Alexandru Rafila a punctat că „importantă nu e doar nominalizarea prim-ministrului, ci nominalizarea unei echipe” iar „această echipă trebuie să vină cu un program de guvernare credibil și aplicabil”.

„Programele de guvernare fantastice și mai puțin aplicabile nu cred că ne îndreptățesc, într-un fel sau altul, să facem nominalizări”, a conchis Alexandru Rafila.

PSD vrea să vină cu un guvern din umbră

Anterior, Marcel Ciolacu a susținut că social democrații trebuie să vină cât mai repede cu un guvern din umbră.

„Astăzi am validat regulamentul de funcţionare şi organizare a Consiliului Naţional. (…) Începând de astăzi departamentele încep să lucreze. (…) Vom urma următorii paşi statutar, cum este şi normal, continuăm să deschidem partidul, avem altă viziune, altă abordare politică, o profesionalizare a PSD, în primul rând, o atragere de oameni, nu neapărat membri de partid, care vor să se implice în viaţa politică de partid, nu neapărat să obţină o funcţie.

În acest moment este o decizie în interiorul PSD că domnul Alexandru Rafila este propunerea noastră de prim-ministru. Până la altă decizie, acesta este. Cred că se impune să venim mai repede cu un guvern din umbră. Cu adevărat, nu este în practica noastră tradiţională. Vom veni după moţiunea de cenzură. De abia am făcut regulamentul de funcţionare, aducem echipele din teritoriu, nu este un lucru pe care să-l facem pe fugă, nu este un simulacru totuşi. Chiar dorim să aducem cei mai buni experţi să lucreze în aceste echipe”, a declarat Marcel Ciolacu după o ședință a Consiliului Politic Naţional al PSD.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *