Cine este autorul atacului cu cuțit din Nisa – International

Autorul atacului cu cuțit care a ucis trei oameni joi în biserica Notre Dame este un tunisian de 21 de ani, care a ajuns în Europa mai întâi pe insula italiană Lampedusa la sfârșitul lunii septembrie și în Franța la începutul lunii octombrie, scrie AFP citând surse apropiate dosarului.

  • Atac cu cuțitul la Nisa, la Biserica Notre Dame: Femeia decapitată avea 70 de ani / În total, trei morți și mai mulți răniți / Atacatorul a strigat Allah Akbar / Macron a sosit la fața locului VIDEO

Tânărul, potrivit unei „surse locale familiare cu dosarul”, se numește Brahim Aoussaoui. El a ajuns la sfârșitul lunii septembrie în Lampedusa, unde fusese pus în carantină de către autoritățile italiene, înainte de a fi supus obligației de a părăsi teritoriul italian și lăsat liber, a adăugat sursa. El se afla în Franța de la începutul lunii octombrie.

Trei persoane au murit în urma atacului tânărului tunisian, o femeie fiind decapitată.

Autorul a fost rănit de polițiști și transportat la spital.

Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty și după valul de proteste pe care l-a stârnit președintele Emmanuel Macron în unele state musulmane prin angajamentul său de a lupta pentru valorile laice ale republicii și împotriva ”separatismului islamist”.

Citește și:

Macron, după atacul din Nisa: Nu vom renunța la valorile franceze / Este un atac terorist islamist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *