Cine este cea mai tânără miliardară din istorie. La doar 21 de ani este la fel de bogată ca Țiriac | NEWS 2.0

Kylie Jenner, una din surorile Kardashian, a făcut istorie devenind cea mai tânără miliardară din lume. La numai 21 de ani a reuşit să bată ultimul record, cel al lui Mark Zuckerberg, care în urmă cu 11 ani, primise titlul de cel mai bogat tânăr, la vârsta de 23 de ani.

Modelul a reuşit această performanţă datorită lansării unei linii de produse cosmetice şi a contractelor sale de imagine cu diverse companii de fashion.

Ea a avut stocuri exclusiv în magazinele online, dar şi în câteva shop-uri pop-up. După semnarea unui contract de distribuţie cu retailer-ul Ulta. Astfel, Kylie Jenner a ajuns să îşi vândă rujurile, în valoare de 29 de dolari, în cele peste 1000 de magazine Ulta.

Kylie Cosmetics a avut încasări din vânzările Ulta de aproximativ 54,5 milioane doar în ultimele şase luni, potrivit estimărilor făcute de către Oppenheimer. 

Mişcarea de expansiune cu Ulta a crescut veniturile Kylie Cosmetics cu 9% anul trecut, ajungând la aproximativ 360 milioane de dolari. Cu o astfel de creştere, estimările Forbes arată că business-ul lui Jenner merită cel puţin 900 de milioane de dolari. 

Averea lui Kylie Jenner este estimată în prezent la 1 miliard de dolari, fiind cel mai tânăr miliardar care şi-a construit singură averea.

Produsele de înfrumuseţare oferite de Kylie Cosmetics au cheltuieli minuscule, iar profitul este extraordinar. Imperiul său constă în doar şapte angajaţi cu normă întreagă şi cinci angajaţi cu jumătate de normă. Fabricarea şi ambalarea produselor o face compania Seed Beauty, un producător privat din apropiere de Oxnard, California.

Marketingul se desfăşoară în principal prin intermediul reţelelor sociale, unde Kylie are un număr imens de fani. De finanţe şi PR se ocupă mama ei, Kris.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *