Cine este Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța care a spus imediat după tragedie că „nu era nimic în neregulă”: Conduce unitatea medicală de 12 ani, din vremea lui Radu Mazăre – Sanatate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Stela Halichidis, medic primar boli infecțioase și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a cărui demitere a fost cerută de premierul Florin Cîțu după ce 7 pacienți au murit vineri dimineață în incendiul izbucnit în secția de Terapie Intensivă, conduce spitalul de 12 ani, din anul 2009, de pe vremea când Radu Mazăre era primarul Constanței. Ea a obținut o funcție de conducere în spital – director adjunct medical – în același an în care a devenit medic primar.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța, ceea ce înseamnă că Stela Halichidis a fost numită manager în timpul mandatului de primar al lui Radu Mazăre.

Potrivit propriului CV, publicat pe site-ul spitalului, Stela Halichidis s-a născut la 31.08.1967, a absolvit UMF Carol Davila din București în 1993, este medic specialist boli infecțioase din 1999 și medic primar boli infecțioase și doctor în medicină din anul 2004.

În același an, 2004, Stela Halichidis a fost numită director adjunct medical al spitalului.

5 ani mai târziu, în anul 2009, Stela Halichidis devine managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, pe care îl conduce până astăzi.

Fotografie de profil pe pagina oficială de Facebook a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

  • „Mi-e rău, vreți să mor aici?”

Stela Halichidis a declarat vineri dimineață, la scurt timp după tragedie, că toate defecțiunile care fuseseră semnalate fuseseră remediate, la spital nu era nimic în neregulă, „dar s-a întâmplat un necaz”.

„Totul funcționa conform legii, toate defecțiunile au fost remediate, dar s-a întâmplat un necaz. Toate actele sunt în regulă, nu era nimic în neregulă”, a declarat managerul Halichidis Stela, care inițial nu voia să facă declaratii, spunând că îi este rău: „Mie mi-e rău, ce vreți, să mor aici?”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Publicația locala Info Sud-Est scrie că în anul 2011,Spitalul de Boli Infecțioase condus de Stela Halichidis a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul. Contractul, semnat pentru o perioadă de 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului.

Firma cu care spitalul s-a asociat nu plătește chirie instituției, dar îi direcționează 15% din profit. Până acum, în schimbul clădirii de 821 de mp și a terenului de 470 de metri, spitalul a primit, în medie, 700 de euro lunar. Societatea, care înregistra pierderi, a început să facă profit după ce s-a asociat cu spitalul, potrivit Info Sud-Est.

spot_imgspot_img