Ciolacu dă vina pe fosta condudcere a PSD pentru că partidul nu s-a contituit parte civilă în procesul în care a fost condamnat Mircea Drăghici – Politic

Liderul PSD, Marcel Ciolacu. dă vina pe “fosta conducere” a partidului pentru decizia ca partidudl să nu se constituie parte civilă în procesul fostului trezorier al partidului, Mircea Drăghici, condamnat joi la 5 ani de închisoare, după ce şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

“N-am comentat și n-o să comentez vreo decizie a instanței. În al doilea rând, fostul meu coleg știți că a plecat imediat, cred că primul, din partid imediat după ce am venit eu președinte interimar al partidului”, a spus Marcel Ciolacu, joi, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce PSD nu s-a constituit parte civilă în procesul lui Mircea Drăghici, deși partidul a fost păgubit, Ciolacu a spus că decizia a aparținut fostei conduceri a partidului.

“Privind decizia să se constituie parte civilă, e o decizie a avocaților, a juridicului, nu a președintelui partidului. (…) A fost o decizie continuată, era o decizie luată de fosta conducere, așa au preluat avocații și așa s-a decis”, a susținut Ciolacu.

Totodată, instanța supremă a decis confiscarea sumei de 19.000 euro de la Drăghici. În decizia instanței se precizează că PSD nu s-a constituit parte civilă în acest caz.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș, ales pe listele PSD. În 11 februarie 2020, Drăghici a anunțat că demisionează din PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *