Ciolacu: Nu am discutat cu președintele despre Cioloș. Nu mă mai surprinde nimic – Politic

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că nu a discutat cu Klaus Iohannis despre o eventuală nominalizare a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, la consultările de la Cotroceni, adăugând că nu știe ce e în mintea președintelui, dar nu-l mai suprinde nimic.

”Nu mă mai surprinde nimic de la președintele României. Am avut o discuție despre crearea unei majorități largi și a unui guvern stabil. (..) Poate e o înțelegere între PNL și USR”, a comentat el.

Ciolacu a mai spus că, în mod normal, dacă nu există majoritate pentru un Cabinet Cioloș, acesta este un prim pas spre anticipate, scenariu avansat de liderul PSD și înaintea consultărilor cu șeful statului.

”Dacă există o majoritate pentru anticipate se ajunge la anticipate”, a mai declarat el, la insistențele jurnaliștilor care l-au întrebat și de ce PSD nu a venit la Cotroceni cu o propunere proprie de premier.

PSD a anunțat de luni seara că nu va vota un Cabinet Cioloș.

Liderul USR Dacian Cioloș, care a mai deținut funcția de premier în perioada 2015-2016, a declarat marți că dorește negocieri pentru noul guvern cu PNL și UDMR, principalul său obiectiv fiind refacerea coaliției. Cioloș a exclus discuții cu PSD, invocând ”incompatibilitatea” dintre cele două formațiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *