Cioloș: Instituțiile să se autosesizeze de urgență și să investigheze amenințările de neconceput la adresa Maiei Morgenstern – Esential

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze amenințările “de neconceput” la adresa actriței Maia Morgenstern.

Într-un mesaj postat sâmbătă seară pe Facebook, Cioloș spune că mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat actriței Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc de stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor.

  • “Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat.
  • Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă”, scrie Dacian Cioloș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *