Cioloş speră la alegeri interne în USR-PLUS ”fără dosare” şi care să ”nu aprindă incendii greu de stins”: “Și noi pregătim congresul, dar încercăm să nu facem din asta un spectacol” – Politic

0

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş spune că îşi doreşte alegeri interne în partid mult mai liniştite faţă de PNL, o competiţie cu discuţii care să nu fie despre dosare şi care să nu inflameze spiritele “până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins”.

El a lansat un atac voalat la partenerii de guvernare din PNL.

  • “Şi noi în USR PLUS suntem într-o fază în care pregătim congresul, alegeri interne, însă încercăm să nu facem din asta un spectacol şi mai ales să nu afectăm bunul mers al lucrurilor şi din punct de vedere al Guvernului şi al statului, în general, dar e un moment important pentru noi, pentru că va fi primul congres al USR PLUS după fuziune. (…)
  • Tocmai de asta v-am spus că va fi o competiţie internă şi noi nu vrem să amestecăm prezenţa noastră la guvernare cu competiţia internă. (…)
  • E important să nu inflamăm spiritele până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins, pentru că va trebui să guvernăm în continuare. (…)
  • Noi în competiţia noastră internă avem multe de discutat şi (…) sunt multe lucruri de aşezat, dar vom căuta să le ţinem în discuţiile interne. Evident, ele vor fi publice, pentru că sunt discuţii care interesează şi publicul, dar vrem să evităm să amestecăm guvernarea în discuţiile noastre interne şi până acum cred că am reuşit să o facem”, a spus Dacian Cioloş, joi, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Întrebat de jurnaliști dacă alegerile pentru şefia USR PLUS vor fi la fel ca cele din PNL, cu informaţii despre dosare ale candidaţilor, Cioloş a precizat: “Din partea mea, în niciun caz, lucruri de genul acesta”.

  • “Sunt diferite păreri, puncte de vedere, orientări, unele zic chiar tabere în partid, cu preocupări diverse, cred că leadership-ul partidului trebuie să asigure o platformă comună pentru toate orientările acestea, în jurul unor principii şi valori comune sau obiective comune pe care le avem şi nu abordarea de genul majoritatea îşi impune punctul de vedere minorităţii. (…)
  • Eu spre asta mi-aş dori să orientăm discuţiile în partid, şi nu spre dosare, acestea sunt treburile instituţiilor”, a adăugat liderul USR PLUS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *