Ciprian Teleman și-a dat demisia din USR

Ciprian Teleman, fost ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunțat că își dă demisia din USR, fără „nicio ranchiună sau vreun resentiment”. Ciprian Teleman a fost preşedinte al organizaţiei PLUS Ilfov, înainte de fuziunea partidului cu USR.

Ciprian TelemanFoto: Arhiva personala

Inițial el și-a anunțat demisia printr-un mesaj intern adresat colegilor, ulterior postând însă informația și pe pagina sa de Facebook.

  • ”Dragi prieteni, vă doresc mult succes în planurile pe care le aveţi pentru România. Mulţumesc pentru gânduri, pentru critici şi pentru susţinere. Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”, se precizează în mesajul transmis de Ciprian Teleman colegilor din USR.

Mesajul lui Teleman pe Facebook:

  • Nu am vrut să fie public dar a devenit public. Mă retrag din USR.
  • Aș vrea să spun care sunt motivele pentru a nu lăsa loc speculațiilor.
  • În acest moment USR are resursele necesare pentru a-și urma linia politică și fără contribuția mea.
  • Am intrat în politică și pentru a schimba imaginea politicianului într-una a decenței și a dedicării pentru interesul public. A fost primul mesaj pe care l-am transmis colegilor din MCID, că vreau să fim o instituție care își servește clienții. Nu cred în politica forței, cred în cea a dialogului și a consensului. Am contribuit la organizarea PLUS cu experiența dobândită în activitatea profesională. Am pledat necondiționat pentru fuziunea cu USR și cred în continuare că exploatarea complementarității celor două partide ar fi generat o valoare mai mare. Am înființat un minister pentru următorii 20 de ani în condiții politice complicate. Am lăsat două componente importante în PNRR, cea de digitalizare și cea de internaționalizare a cercetării, construite cu contribuția unor oameni extraordinari cărora le rămân recunoscător.
  • Nu am nicio ranchiună sau vreun resentiment. Dimpotrivă, apreciez calitățile colegilor cu care am fost în Guvern și a multor colegi din USR PLUS. Am învățat din sfaturile sau din criticile lor.
  • Cred că politica are nevoie în continuare de resurse din afara ei. Are nevoie de specialiști în politici publice, în reformarea administrației, în digitalizare, în justiție, în sănătate. Are nevoie și de voci vehemente care să semnaleze abuzurile.
  • Experiența pe care am acumulat-o rămâne disponibilă celor care vor propune proiecte coerente de modernizarea a României.
  • Succes, USR, succes celor care cred în viitorul României!

În urmă cu două zile, acesta postase pe Facebook o fotografie în care apare alături de Dacian Cioloş.

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi.

Printre parlamentarii care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei Lupu, care a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş. Anca Dragu, promovată de Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al Senatului, e indecisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *