Cîțu: România, în proces de selecție pentru partea de producție a vaccinurilor Pfizer și Moderna – Esential

România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19, transmite premierul Florin Cîțu.

Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.

”Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE.”, afirmă premierul.

”Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, a mai scris Cîțu pe rețeaua de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *