Clinica dentara Constanta

Adoptarea unor obiceiuri sanatoase precum: utilizarea atei dentare si periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi, sunt metode eficiente prin care putem preveni diversele boli care apar la nivelul gingiilor si prin care combatem caderea dintilor. Dilatarea dintilor si boala gingiilor pot duce la durere si pierderea dintilor.

Puteti preveni majoritatea problemelor legate de dinti si gingii luand acesti pasi:

  • Periati-va dintii de 2 ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor;
  • Intindeti zilnic intre dinti;
  • Vizitati in mod regulat un medic dentist pentru o verificare si curatare;
  • Reduceti alimentele si bauturile zaharoase;
  • Nu fumati si nu mestecati guma;
  • Daca beti alcool, beti doar cu moderatie.

Ce cauzeaza afectiunea dentara si boala gingiilor?

Placa este o substanta lipicioasa care se formeaza pe dinti. Cand placa ramane prea lung pe dinti, poate duce la carii dentare si la afectiuni ale gingiilor. Periajul si folosirea atei dentare ajuta la obtinerea placii din dinti, astfel incat gura sa ramana sanatoasa.

De asemenea, albirea dintilor este frecvent abordata cu maximum de interes in special de catre tinere doamne si domnisoare, intrucat stim bine ca un zambet stralucitor si o dantura impecabila este cheia succesului in orice situatie va aflati. Insa, inainte de toate sa aflam cateva informatii cu privire la albirea dintilor.

Procesul albirii dintilor

Substanta folosita pentru albirea dintilor este peroxidul de carbamida, cu o concentratie de 10-16% pentru albirea acasa si 45% pentru procedurile de practica dentara. Substanta activa este peroxidul de hidrogen, care sufera un proces de oxidare, eliberand oxigenul activ, care patrunde in structura smaltului si dentinei, indepartand petele. Dintele devine mai alb si mai stralucitor.

Utilizarea gelului peroxid de carbura 10% in tavi este echivalenta cu 3% peroxid de hidrogen si 7% uree. Peroxidul de hidrogen se descompune in oxigen active, apa si uree in amoniac si dioxid de carbon. Toate aceste produse secundare exista in mod natural in interiorul corpului si alimentelor si sunt bine tolerate de corpul uman.

Efectele asupra smaltului dintilor nu sunt mai puternice decat cele cauzate de consumarea bauturilor carbogazoase si sunt temporare, deoarece saliva are proprietati de reparare. Efectele depind, de asemenea, de substanta utilizata, concentratia si timpul de aplicare.

Toate acestea le puteti obtine la o stomatologie din Constanta, sau la o clinica dentara din Constanta, care dispune de un dentist non-stop, asadar nu trebuie sa va faceti griji daca durerile apar in weekend. Este un procedeu recomandat tuturor celor care vor sa aiba o dantura impecabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *