Clotilde Armand semnalează cazuri de români din diaspora care au trimis votul la Consulatul din Bonn și acum sunt informați că votul nu este valabil, deoarece a fost trimis prea târziu – Esential

Clotilde Armand (USR) semnalează că un român din Germania i-a transmis că există mai multe cazuri de voturi prin corespondență trimise la Consulatul României din Bonn iar votanții ar fi primit răspunsul că votul lor nu ar fi valabil, deoarece a ajuns prea târziu.

Aceasta a postat sâmbătă pe contul ei de Facebook mesajul pe care l-a primit:

”Draga Clotilde Armand, mai multi romani se plang ca si-au trimis votul prin corespondenta la Consulatul Romaniei din Bonn (chiar si cu o luna in urma), iar acum primesc raspunsul ca votul lor nu ar fi valabil, deoarece a ajuns prea tarziu. La Bonn nu a fost inregistrat, potrivit BEC, nici un singur vot prin corespondenta…. Nu stiu cine ar trebui sesizat… Dar ma gandeam sa va spun Dvs., probabil stiti. Se pare ca intre timp se plang mai multi in legatura cu situatia voturilor trimise la Bonn… N-or fi ele multe voturi, dar, dupa cum stim, fiecare vot conteaza. De ce nu si astea?
Cu ganduri bune,
T.D.”

O altă persoană afirmă, la comentarii, că se află într-o situație similară:

„Eu sunt una dintre cei care ne-am trimis plicurile la Bonn. Numai eu am trimis 3 plicuri și am citit de cel puțin încă 2 familii. Și toți am trimis plicurile recomandate , deci știm sigur ca au fost predate. Pe mai multe pagini am încercat astăzi sa găsesc alți pățiți . Pe toate paginile sunt îndrumata spre următoarea secție (140 km sunt la mine!). Da, știu ca pot vota la secție , dar m-ar deranja faptul, ca e posibila așa o fraudare a alegerilor fără urmări !”

„Pe 15. 10.2019 am primit plicul cu votul prin corespondenta,l am trimis pe data de 16.10.2019 iar ieri am primit un mail d la AEP in care scria:,, Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 nu a ajuns în timp util pentru a putea fi valida”. Nu stiu dc nu a ajuns. L am trimis din Suedia”, adaugă un alt comentator.

Consulul României la Bonn este, din ianuarie 2018, Gheorghe Dimitrescu, fost consilier parlamentar al lui Florin Iordache și cel care ar fi purtat discuții cu o firmă de lobby pentru o vizită a lui Liviu Dragnea în SUA.

Mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *