Cluj: Operaţiune de opt ore pentru salvarea unui câine care a intrat într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case / A intervenit un câine specializat, care a lucrat şi la căutarea victimelor cutremurului din Turcia – FOTO

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unui câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul – format din pompierul Rareş şi câinele Max, a lucrat şi la căutarea victimelor cutremurului din Turcia.


”În familia Urs, există doi salvatori. Rareş şi căţelul său, Max. Anul trecut au luat parte împreună la copleşitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenţii dificile şi răspund prezent oricând e nevoie de ei. La muncă, Rareş e unul dintre pompierii de bază ai Detaşamentului 2 Cluj-Napoca”, au transmis, duminică seară, oficialii ISU Cluj.

Aceştia povestesc, într-o postare pe Facebook, că pompierul a fost sunat sâmbătă de către un prieten, care i-a relalat că cel mai bun câine de vânătoare pe care-l are a intrat într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case.

Evenimente

30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Pentru că Rareş ştie ce înseamnă legătura dintre om şi câinele său, în câteva minute a ajuns pe şantierul casei din localitatea Popeşti, acolo unde Maya intrase în vizuină. Şi-a dat seama că operaţiunea de salvare va fi provocatoare şi a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video şi senzori de mişcare. Când a sosit la faţa locului, situaţia nu părea optimistă, însă Rareş nu s-a gândit în nicio clipă să renunţe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat căţeluşa sub fundaţia de la garaj”, mai povestesc oficialii ISU Cluj.

Timp de opt ore a durat intervenţia.

”Rareş şi oamenii inimoşi din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de şase metri. Deşi totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranţă a apărut pe neaşteptate. Rareş a pus lumina lanternei în direcţia unde se afla căţeluşa, văzându-i ochii cum licăreau. La ieşirea la suprafaţă, căţeluşa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e şi medic veterinar de profesie, a dus-o de urgenţă la cabinet”, se mai arată ăn postare.

Duminică, medicul veterinar a anunţat că Maya este bine.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img